• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljudi, hajde da pošaljemo Jokića na Ol-star: Glasanje počinje danas, ovo su tri načina!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Stvarno mu je mesto u startnoj postavi, ne košta nas ništa da doprinesemo

 Ljudi, hajde da pošaljemo Jokića na Ol-star: Glasanje počinje danas, ovo su tri načina! Jokić NBA Izvor: Tanjug/AP/Dawid Zalubowski

Počinje zagrevanje! Danas, 28. januara u 18 sati počinje glasanje za Ol star NBA lige, tako da navijači širom sveta mogu da glasaju za svoje favorite.

A svi znamo šta to znači.

Možda će vas zanimati

Putem NBA aplikacije i sajta moguće je glasati jednom dnevnu, a na Tviteru se može dati glas desetorici različitih igrača dnevno. Pa, da poguramo Nikolu Jokića ka prvom timu, ako se slažete.

Tokom ovog procesa imaćemo i pet "dva za jedan" dana, kada će navijači moći da glasaju dva puta dnevno. Ti dani su 30. januar, zatim 2, 4, 13. i 16. februar. Glasanje za NBA Ol star završava se 7. februara u 6 ujutru.

Navijači će činiti 50 oodsto glasova, svi igrači 25 odsto, a mediji takođe 25 odsto.

Kada glasovi budu prebrojani, igrači će biti rangirani po poziciji (bekovi, krila i centar) u svakoj od tri glasačke grupe – glasova navijača, igrača i medija. Rezultat svakog igrača biće izračunat prosekom glasova ove tri grupe.

Dva beka i tri krila/centra sa najboljim rezultatom u svakoj konferenciji biće proglašeni za startere. Glasanje navijača poslužiće kao taj-brejk igračima koji se nalaze u poziciji da imaju isti rezultat.

Kako se glasa?

1. Glasanje na zvaničnom sajtu na vote.NBA.com

Ispunite jedan pun glasački listić dnevno (odnosno jednom u 24 sata) na strani NBA sa brauzera na kompjuteru ili mobilnom uređaju. Navijači prilikom izbora startera mogu da izaberu do dva beka i tri krila/centra iz svake konferencije.

2. NBA aplikacija

Samo otvorite svoju NBA aplikaciju kad dođe vreme i dobićete meni za glasanje. Glasački uslovi su isti kao za sajt.

3. Tviter

Tvitujte, ritvitujte ili odgovorite sa "heštegom" imena i prezimena NBA igrača (#NikolaJokic (ne znamo da li će se računati srpska slova)) ili Tviter nalogom uz "hešteg" #NBAAllStar. Svaki tvit može da sadrži samo jedno ime ili ime naloga jednog igrača. Navijači mogu glasati za 10 jedinstvenih igrača dnevno. Verujemo da će vaši pratioci razumeti.

Hajde da pošaljemo Nikolu u prvi Ol star tim, može?

A ako se pitate zašto smo baš njega izdvojili, razlog je prost: ima najveće šanse da uspe. Koliko god mi glasali za Bobija Marjanovića ili Alekseja Pokuševskog, teško je zamisliti da će naši glasovi napraviti razliku, a za Jokića verujemo da će biti glasova iz celog sveta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC