POČEO DRUGI DIO SEZONE

Besparica učinila svoje - Slavija nije otputovala na megdan Leotaru

Autor Bojan Jakovljević

Problemi na startu drugog dijela prvenstva rukometne Premijer lige BiH.

Izvor: Anadolija/Kemal Zorlak

Proljećni dio sezone u rukometnoj Premijer ligi BiH počeo je neslavno, s obzirom da igrači Slavije nisu doputovali u Trebinje, gdje je danas trebalo da odigraju meč 16. kola protiv Leotara.

Trebinjci su saopštili da su primili dopis, u kojem se navodi da tim iz Istočnog Sarajeva nije u mogućnosti da doputuje u Hercegovinu, a na komesaru takmičenja je da odluči o sudbini ovog meča.

Kako nezvanično saznajemo, finansijski problemi glavni su uzrok Slavijinih problema, te ostaje da se vidi šta će se dešavati sa timom iz Istočnog Sarajeva u nastavku sezone.

U derbiju ovog kola Konjuh je porazio dobojsku Slogu 34:31, te zakomplikovao situaciju u vrhu tabele. Iako svi mečevi nisu odigrani, trenutno pet najbolje plasiranih ekipa dijele svega četiri boda.

Minimalne pobjede u ovom kolu zabilježili su Lokomotiva i Maglaj, dok je Krivaja kao gost bila uspješnija od Sloge u Gonjem Vakufu/Uskoplju.

Zbog obaveza RK Borca m:tel i Gračanice u EHF Evropskom kupu, odgođeni su dueli Borac m:tel - Sloboda i Derventa - Gračanica.

PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO:

Konjuh - Sloga (D) 34:31
Sloga (GV/U) - Krivaja 33:40
Lokomotiva - Bosna 28:27
Maglaj - Vogošća 33:32

U nedjelju:

Izviđač - Iskra (16.30)

Nije odigrano:

Leotar - Slavija

Odgođeno:

Borac m:tel - Sloboda
Derventa - Gračanica

TABELA: Sloga (D) 24, Borac m:tel (-1) 24, Izviđač (-1) 23, Gračanica (-1) 20, Konjuh 20, Sloboda (-1) 19, Krivaja 19, Leotar (-1) 15, Sloga (GV/U) 14, Maglaj 14, Iskra (-1) 12, Lokomotiva 11, Bosna 8, Slavija (-1) 4, Derventa (-1) 2.