Bez "sokolova" u nastavku rukometne sezone!

Slavija definitivno napustila Premijer ligu BiH: Razlog - nedostatak novca!

Autor Nebojša Šatara

Rukometni klub Slavija iz Istočnog Sarajeva definitivno odustaje od nastavka takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Izvor: Facebook/RK Slavija

O svojoj odluci pismeno su obavijestili predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića, a njihovo pismo prenosimo u cjelini.

"Nažalost ovom prilikom vas moramo obavijestiti da Rukometni klub Slavija Istočno Sarajevo ODUSTAJE od daljeg takmičenja u rukometnoj Premijer ligi BiH. Iako klub ove godine slavi dvadeset godina postojanja, zbog nerazumijevanja lokalne zajednice i nedostatka finansijskih sredstava nismo više u mogućnosti da ozbiljno pristupimo takmičenju sa ostalim klubovima te smo shodno tome primorani na ovakav potez. U proteklom periodu smo iscrpili sve naše mogućnosti i učinili sve što je bilo u našoj moći da ne dođe do ovoga ali nažalost dalje više nismo u mogućnosti jer od nadležnih nema odgovora. Molimo Vas da o našoj odluci obavijestite Upravni odbor. Srdačan pozdrav do nekih ljepših i vedrijih vremena za rukometni sport u BiH", navedeno je u Slavijinom pismu, koje je objavio RS RS.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometni savez RS je sa žaljenjem primio odluku kluba iz Istočnog Sarajeva.

"Žao nam je da klub u godini jubileja i kada treba da dobije novu sportsku dvoranu nema mogućnosti da nastavi takmičenje u Premijer ligi BiH. Tužni smo zbog ove odluke, ali potpuno razumijemo ljude koji su ostali u ovom klubu. Moramo naglasiti kako je Vlada Republike Srpske u granicama svojih mogućnosti pomogla RK Slavija, a isto to je učinio i Rukometni savez Republike Srpske. Međutim, izostala je podrška od lokalne zajednice koja je morala stati uz svoj klub za kojeg se sada nameće pitanje kakva će biti njegova dalja sudbina. Iskreno se nadamo da će uskoro reagovati gradske strukture Istočnog Sarajeva te da će rukomet i dalje egzistirati u ovoj sredini. Stoga smo odlučili da naša delegacija u kojoj će biti Marinko Umičević, Vladan Šegrt, Nedeljko Perišić i Vladimir Branković uskoro posjeti RK Slavija sa željom da ovaj klub ne prestane sa radom", saopšteno je iz RS RS.

(mondo.ba)