SVE JE REKAO!

Zapad boli što je Srbin najbolji: Teniska legenda tvrdi - Đokovića ponižavaju iz pakosti, nemaju nikog kao što je on!

Autor Bojan Jakovljević

Novak obara rekorde, ali tamo negdje to uopšte nije važno...

Izvor: Profimedia/Icon Sportswire

Novak Đoković je ove sedmice započeo 311. nedjelju na vrhu ATP liste, čime je postao najdugovječniji vladar svjetskog tenisa. To je još jedna u nizu granica koje Novak pomjera u tenisu, ali uprkos svemu, Srbin i dalje trpi velike kritike stranih medija.

Česti su neopravdani tekstovi u kojima se Đoković kritikuje za brojne stvari koje rade i drugi teniseri, dok mu se uvijek iznova smišljaju nove mane.

O tome je govorio i Radmilo Armenulić, srpski teniski stručnjak, koji je istakao da je odnos zapadnih medija prema Đokoviću - skandalozan.

Armenulić smatra da je nezamislivo da se neko tako uspješan i dominantan na takav način i toliko često kritikuje.

"Koliko se ja sjećam, a sjećam se baš dobro, nikada nije postojao neko toliko uspješan, a da su ga toliko kritikovali mediji. Nezamislivo mi je toliko ponižavanje nekog ko je vidljivo najbolji. Po mom mišljenju, to je čista ljudska pakost koja dolazi iz zapadnih zemalja, a oni to rade jer nemaju nekog ko može da parira Đokoviću, toliko je dominantan. Ali, drago mi je što Noleta to sve manje dotiče", rekao je Armenulić u intervjuu za "Večernje novosti".

Izvor: MN PRESS

Armenulić je istakao da takve stvari Novaka pogađaju, međutim, da to više nije slučaj kao prije.

"Sigurno ga to u dubini duše pogađa, pa i on je živ čovjek, ali shvatio je da je situacija, jednostavno, takva i da se neće promijeniti, pa se zato nosi odlično sa svim kritikama. Ne daje im to zadovoljstvo da im odgovara, jer bi ga to uništilo. Ali ne mogu da razumijem to, da njega kritikuju kada radi sve što rade i drugi. Na primjer, kada slomi reket, pa kao da je jedini koji to čini", pita se srpski stručnjak.

Nekadašnji teniser i teniski trener kaže da će stvari uvijek biti ovakve kakve jesu, osim u jednom slučaju.

"Teško da će se išta promijeniti, sve dok bude toliko uspješan. Jedino, možda, kad doživi neki poraz, tad će se sjetiti da napišu ponešto pozitivno. Ali, sve dok niže rekorde, biće i kritika", zaključio je Armenulić.

(MONDO/Novosti)