NOVI POSLOVI

Kraj karijere! Viktor Troicki ide u penziju: Selektor Srbije ostavlja reket, otkrio kada prestaje da igra!

Autor Dragan Šutvić

Nekada 12. teniser svijeta je svjestan svega...

Izvor: MN PRESS

Viktor Troicki će ove godine završiti profesionalnu tenisku karijeru i otići u "penziju".

Nekada 12. teniser svijeta i osvajač Dejvis kupa sa Srbijom 2010. godine svjestan je da njegovom vremenu na teniskim terenima dolazi kraj.

Aktuelni selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije se i dalje takmiči, ali ni to neće još dugo potrajati.

"Sportski veteran sam već uveliko. Polako završavam karijeru, uskoro, plan je da odigram još par turnira. Pomirio sam se da završavam ove godine", počeo je Troicki za "Objektiv".

"Prebacujem se na druge poslove vezano za sport, ali više kao profesionalni trener. Radujem se tom nekom novom zadatku, novim izazovima i nadam se da će to proteći kako treba."

Troicki je bio upitan i kako gleda na poziciju Srbije na teniskoj mapi svijeta.

"Jedan turnir je garantovan da ostaje. Uzeta je licenca za svaku godinu, a za ovaj drugi smo iskoristili promjenu datuma Rolan Garosa koja je ostavila praznu nedjelju. Aplicirali su gradovi koji su bili u mogućnosti, i eto, na našu sreću, Beograd je dobio taj turnir. Neće ga biti svake godine. Ali ova dva turnira su nevjerovatna stvar za naše igrače, da mogu da igraju kod kuće. Utisci sa ovog prvog su bili sjajni, iako nas je vrijeme malo mučilo, ali sve je dobro organizovano. Pogotovo stranci su bili zadovoljni. Lijepa prilika za mlađe kao što je Hamad (Međedović, prim. aut.) da igraju sa najboljima na svijetu. Jedva čekamo sljedeći turnir u maju", zaključio je Troicki.

(MONDO/Objektiv)