Ostali sportovi

Zašto me to uvijek pitate? Pobijedio sam 28. na svijetu! Endi Marej se vratio kući - na Centralni teren Vimbldona!

Autor Bojan Jakovljević

Tamo gdje je Endi Marej ostvario najveće uspjehe u karijeri danas je trijumfovao u prvoj rundi najprestižnijeg turnira na svijetu!

Izvor: Tanjug/AP/Kirst Wigglesworth

Endi Marej je prošao kroz dramu i ipak pobijedio u prvom kolu Vimbldona!

Legendarni Britanac (34) vratio se na svoj omiljeni turnir i na startu eliminisao 28. tenisera svijeta, Gruzina Nikoloža Basilašvilija. I to nakon što je ostao sat i po duže na terenu nego što je trebalo!

Konačan rezultat bio je 3:1 za dvostrukog osvajača Vimbldona (2013, 2016), koji je proveo na terenu sat i po duže nego što je trebalo, jer je u trećem setu ispustio vođstvo 5:0, ispustio čak četiri servisa i propustio dvije meč-lopte.

Međutim, sve je nadoknadio u nastavku, poslije kojeg je iskreno izjavio:

"Ne znam zašto me ljudi konstantno pitaju da li mi je ovo posljednji turnir ili posljednji meč. Nastaviću da igram. On je u Top 30 igrača na svijetu, a ja jedva da sam odigrao neki meč ove godine i pobijedio sam", rekao je Marej.

Marej će u drugom kolu igrati protiv nekog od kvalifikanata, Nijemca Oskara Otea (151. na svijetu) ili Francuza Artura Rinderkneha (109. na ATP listi). Njih dvojica su odigrala maratonski meč koji je prekinut pri rezultatu 2:2 u setovima i 9:9 u petom setu!