• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 švajcarska nakon penala izbacila francusku sa eura
 švajcarska nakon penala izbacila francusku sa eura

Šampion svijeta ispao na penale: Najluđi dan i najveća senzacija Evropskog prvenstva!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Očekujemo novi spektakl na Evropskom prvenstvu.

 švajcarska nakon penala izbacila francusku sa eura Izvor: Tanjug/Marko Djurica/Pool Photo via AP

Reprezentacija Francuske, aktuelni svjetski šampion i prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva odlazi kući! Nakon penal serije u osmini finala, uspješnija je bila Švajcarska, koja je realizovala svih pet udaraca sa bijele tačke.

Jedini neprecizan bio je Kilijan Mbape, koji turnir završava bez postignutog gola i sa nekoliko dobrih šansi u produžecima, koje je uglavnom šutirao pored gola. Ako postoji tragičar u nacionalnom timu Francuske, to je momak iz PSŽ-a...

Francuska - Švajcarska 3:3 (penalima 4:5)

Još jedan meč za infarkt gledali smo na Evropskom prvenstvu, pa su mnogi ovaj dan ocijenili kao najbolji u istoriji takmičenja. Podsjećamo, Španija i Hrvatska su imale sličan put, ali su izabranici Luisa Enrikea pobjedom (5:3) u produžecima izborili četvrtfinale.

Tamo će im rival biti Švajcarska, koja je odigrala nevjerovatan meč.

Poveli su preko Harisa Seferovića, već u 15. minutu, što je šokiralo svjetske šampione. Lengle je samo gledao kako snažni napadač skače pored njega i pogađa mrežu, a favorit na ovom meču nije imao pravi odgovor na primljen gol.

Da stvari budu gora mogao je da se postara Rikardo Rodrigez. Fudbaler Torina je imao priliku da u 55. minutu postigne drugi gol i tako dovede Francuze u još težu situaciju. Tada je Loris pročitao udarac, odbranio i dao krila svom timu, a zanimljivo je da u penal seriji nijednom nije zaustavio šut Švajcaraca!

Pogledajte detalje sa meča:

Odmah nakon Rodrigezovog promašaja probudio se Karim Benzema, koji je u 57. i 59. minutu upisivao u listu strijelaca. Napravio je veliki preokret, a pratio ga je Pol Pogba sjajnim golom sa dvadesetak metara, kad je nanišanio i pogodio sam ugao gola koji je čuvao Jan Zomer.

Činilo se da je gotovo, ali je balkanski tandem Seferović - Gavranović riješio da ne odustaje. Kao što su Oršić i Pašalić Hrvatima donijeli produžetak, tako je i Švajcarska imala svoj ''IĆ'' tandem.

Pola sata produžetaka nisu donijeli ništa, a u penal seriji smo vidjeli samo golove. Devet uzastopnih penala je realizovano, uz samo dva pokušaja kod kojih su golmani bili blizu, a onda je Mbape počeo da oklijeva.

Nije se dobro pripremio, zastao je i dao snagu Zomeru. Iskusni Švajcarac ga je pročitao, odbranio mu udarac i aktuelnog šampiona svijeta eliminisao sa turnira!

23:46

Kraj, promašio je Kilijan Mbape!

Aktuelni svetski šampion ispada sa turnira.

Izvor: Tanjug/Pool AP/Vadim Ghirda

23:45

Mehmedi, 4:5!

Sačekao, cimnuo, pogledao da je Loris pao i onda pogodio suprotan ugao. Idealno izveden penal, sa udarcem po zemlji.

23:44

Kimpembe, 4:4!

Savršeno! Pročitao je još jednom Zomer, ali se ovo ne brani. Lopta je bila dovoljno visoka da čuvar mreže ne može da interveniše.

23:44

Vargas, 3:4!

Zakačio je loptu Loris, koji je ostao na sredini gol, ali je previše snažan bio taj šut. Lopta se odbila u gol, za novu prednost Švajcarske.

23:43

Tiram, 3:3!

Pogodio je i mladi fudbaler Francuske! Pročitao ga je Zomer, ali to nije bilo dovoljno, udarac je bio jak i precizan.

23:42

Akandži, 2:3!

Pokušao je da ga omete Loris, ali se defanzivac nije dao. Golman u jednu, lopta u drugu stranu, siguran gol!

23:41

Žiru, 2:2!

Još jedan odlično izveden penal. Golmani nisu imali nikakve šanse u dosadašnjem delu serije.

23:40

Šer, 1:2!

Ušao je kasno, svež je i odmoran, pa nije bilo teško da lako pogodi za novu prednost Švajcaraca.

23:39

Pogba, 1:1!

Dugo je čekao Pol Pogba, igrao se nervima Zomera, a na kraju impresivno šutnuo. Od ovoga nema odbrane.

23:38

Gavranović, 0:1!

Siguran, precizan i Švajcrska vodi. Čovek koji je doneo produžetak sada donosi i prednost.

23:37

Penal serija!

Švajcarska prva šutira penale!

Izvor: Tanjug/Pool Photo via AP/Marko Djurica

23:33

Gledaćemo penale!

Prvi put na ovom Evropskom prvenstvu gledaćemo penale. Oni će odlučiti koja od dve reprzeentacije, Francuska ili Švajcarska, ide na megdan Španiji.

23:32

Žiru!

119. minut - Pronašao je jedan centaršut snažnog napadača, ali Olivije Žiru nije uspeo da savlada Jana Zomera. Bila je to impresivna parada i prelepa odbrana švajcarskgo golmana!

23:23

Mbape!

110. minut - Dva puta, u roku od 30 sekundi. Ponovo Koman i Pogba na visini zadatka, a mladi i talentovani napadač PSŽ-a opet nije precizan. Ovog puta se trese mreža sa spoljne strane.

Izvor: Tanjug/Marko Djurica/Pool Photo via AP

23:22

Mbape!

110. minut - Bilo je slabo i neprecizno, a moralo je da bude daleko, daleko bolje. Bila je ovo najbolja prilika u produžecima, pošto je Koman probio po levoj strani i na ivici kaznenog prostora pronašao usamljen Mbapea.

23:17

Zamene?

Didije Dešan bi mogao da napravi izmenu, Vladimir Petković je sve svoje potrošio, a Kingsli Koman na jednoj i Granit Džaka na drugoj strani deluju kao da ne mogu više da igraju.

Igra se poslednjih 15 minuta na ovom meču.

23:15

Gotov prvi produžetak!

Ostaje 3:3, bez pravih šansi u ovih 15 minuta. Bilo je nekoliko poluprilika, ali ozbiljnih opasnosti pred golom za sada nema.

Izvor: Tanjug/Pool AFP/Daniel Mihailescu

23:04

Pavar!

95. minut - Kakva šansa za Francusku! Ubacio se Bendžamin Pavar sve do gola Švajcarske, ali njegov vrlo neugodan udarac Jan Zomer izbacuje preko prečke, u novi korner za Francuze. Nakon njega je otklonjena opasnost pred golom.

23:02

Izmena!

94. minut - Izlazi Karim Benzema, dvostruki strelac i najbolji igrač Francuske na današnjem meču. Umesto njega će na terenu u finišu susreta biti Olivije Žiru, napadač koji ne daje golove već radi sve ostalo na terenu.

23:00

Nastavljeno...

Gledamo još 30 minuta fudbala! Uživajte, ovo je jedan od najlepših dana u istoriji Evropskog prvenstva.

22:54

Kraj - ovog dela!

Gledaćemo produžetke, drugi put danas.

Nakon spektakl koji su nam priredile Hrvatska i Španija, sada su isto uradile Francuska i Švajcarska. Dve neverovatne utakmice danas, prvo u Kopenhagenu, pa zatim u Bukureštu.

22:53

Mehmedi, pa Koman!

Nadoknada vremena - Prvo je Mehmedi bio u neverovtnoj šansi, ali nije uspeo da iskontroliše loptu ispred Lorisa, a zatim je Koman na drugoj strani terena pogodio prečku!

22:49

GOOOOOOOOOOOOL - Gavranović, 3:3!

90. minut - Neverovatna situacija na meču u Bukureštu!

Francuzi su, kao i Španci u današnjem meču, uspeli da prokockaju dva gola prednosti u finišu.

22:44

GOL! NE, NIJE!

85. minut - Mario Gavranović trese mrežu Francuza, ali je on bio u nedozvoljenoj poziciji pre nego što je lopta stigla pred gol. Morali smo da sačekamo da VAR reaguje, pošto je ofsajd bio milimetarski, ali Francuzi ostaju u prednsoti. Imali su sreće ovog puta.

22:40

GOOOOOOOOOOL - Seferović, 3:2!

82. minut - Da li je ovo repriza prvog meča danas? Švajcarci su stigli do drugog gola i sada imaju deset minuta za izjednačenje.

Haris Seferović je heroj Švajcarske, pošto je postigao drugi gol na večerašnjem meču. Možda smo ponovo blizu produžetaka!

Izvor: Tanjug/Pool AP/Vadim Ghirda

22:34

GOOOOOOOOOOL - Pogba, 3:1!

75. minut - Golčina! Prava lepotica Pola Pogbe. Maestralan šut, kad su mu već Švajcarci ostavili previše prostora za nameštanje.

Nanišanio je i pogodio sam ugao Zomerovog gola. Ono što obožava da radi, otvorenim stopalom u dalji ugao...

22:18

GOOOOOOOOOOOL - Benzema, 2:1!

59. minut - Šta se sve dešava u Bukureštu...

Švajcarci ne znaju šta se trenutno dešava, a Karim Benzema rešeta pred njihovim golom. Drugi gol francuskog napadača u roku od samo tri minuta i preokret kakav je bio nezamisliv pre pet minuta, dok se Rikardo Rodrigez nameštao za izvođenje penala pred golom Francuske.

Izvor: Tanjug/Pool EPA/Robert Ghement

22:16

GOOOOOOOOOOL - Benzema, 1:1!

57. minut - Kad propustite penal protiv Francuske, mora da bude kazna!

Karim Benzema je dobio loptu iza leđa, jedva je kontrolisao u kaznenom prostoru, a zatim samo vrhom kopačke skrenuo pored Jana Zomera. Majstorija na kakve smo od njega navikli kad je u dresu Real Madrida!

22:14

NEMA GOLA!

55. minut - Pročitan je mlak udarac Rikarda Rodrigeza, koji je gađao Lorisov donji desni ugao. Fantastična odbrana Totenhemovog golmana ostavlja Francusku u igri, a verovatno joj daje i nova krila pred poslednjih pola sata fudbala.

Izvor: Tanjug/Pool AP/Vadim Ghirda

22:13

PENAL!

53. minut - Nakon gledanja VAR snimka glavni arbitar dosuđuje penal za Švajcarce, koji će imati priliku da dupliraju prednost na ovom meču.

Pavar je oborio Zubera na ivici kaznenog prostora pre nekoliko minuta, ali je utakmica nastavljena sve dok sudiji kolege nisu javile da je možda postojao kontakt. U međuvremenu je Kilijan Mbape pao u kaznenom prostoru Švajcarske, što sigurno nije bio penal.

Izvor: Tanjug/Pool EPA/Robert Ghement

22:09

Embolo!

50. minut - Kakva šansa za Švajcarsku! Probio je Bril Embolo po desnom boku, imao priliku da šutne ili ubaci loptu na peterac i odlučio se za drugu opciju. Nakon male panike u kaznenom prostoru, Francuzi su otklonili opasnost...

22:04

Nastavljamo!

46. minut - Počeo je drugi deo meča u Bukureštu. Podsećamo, Francuska gubi od Švajcarske.

22:04

Izmena!

Velika promena Didijea Dešana već na poluvremenu. Klemen Lengle izlazi iz igre, a ulazi krilni fudbaler Kinglsi Koman. Sad ćemo videti šta je smislio selektor Francuske.

21:50

Poluvreme!

Da li smo na pragu najveće senzacije dosadašnjeg dela turnria?

Reprezentacija Švajcarske na poluvremenu vodi protiv Francuske, pogotkom Harisa Seferovića i samo ih 45 minuta fudbala dele od eliminacija svetskog prvaka već u osmini finala!

21:43

Mbape!

43. minut - Ovaj prodor je obećavao, ali je na kraju Kilijanov šut završio na tribinama prelepog stadiona u Bukureštu!

Izvor: Tanjug/Marko Djurica/Pool Photo via AP

21:39

Muči se Francuska!

37. minut - Svetski šampion gubi, a veoma teško stvara šanse! Zaustavljen je Kilijan Mbape, a Antoan Grizman i Karim Benzema ne uspevaju da stvore šanse...

21:30

Rabio!

28. minut - Ozbiljna pretnja Adrijana Rabioa. Probao je udarcem sa distance, što nije neočekivano, a njegov pokušaj prošao je pored gola.

ŠVajcarci su se povukli nakon postignutog gola, brane se ''u krilu'' svog golmana kako Mbapeu ne bi ostavljali prostor, pa ima mesta za šuteve sa distance.

21:16

GOOOOOOOOOOL - Seferović, 0:1!

15. minut - Neverovatan pogodak Harisa Seferovića! Snažni napadač Švajcarske je ostao u kaznenom prostori pored Lenglea, kog je nadvisio, a zatim preciznim udarcem savladao Lorisa. Ovakav rezultat niko nije očekivao...

Izvor: Tanjug/Pool AP/Vadim Ghirda

21:04

Povreda?

2. minut - Nakon prve akcije Francuske, igrači Didijea Dešana su izborili korner, a Presnel Kimpembe se sam povredio prilikom doskoka u kaznenom prostoru Švajcarske. Iako se požalio na povredu, ostaje na terenu.

Njegova povreda bila bi veliki problem, jer su Francuzi morali da menjaju formaciju zbog nekoliko izostanaka.

21:01

Počinjemo!

1. minut - Utakmica Francuske i Švajcarske, na stadionu u Bukureštu, je upravo počela!

20:59

Sastavi:

Reprezentacija Francuske

Loris - Varan, Lengle, Kimpempe - Pavar, Pogba, Kante, Rabio - Grizman - Mbape, Benzema

Reprezentacija Švajcarske:

Zomer - Elvedi, Akandži, Rodrigez - Vidmer, Frojler, Džaka, Zuber - Šaćiri - Embolo, Seferović

20:42

Dobro veče!

Još jedan meč današnjeg programa, a nadamo se da nas ni ovaj neće razočarati. Gledaćemo susret Francuske i Švajcarske.

UKRATKO

  • Francuzi su aktuelni svetski šampioni
  • Na turnir su stigli kao prvi favoriti
  • Švajcarska će želeti da ih iznenadi
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije