Zasluženo

Donijela Srbiji zlato, pa dobila veliku čast: Jovana Preković kao Sonja i Filip!

Autor Bojan Jakovljević

Juče je osvojila najsjajnije odličje, a sada će ispuniti još jedan san.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Vincent Thian

Olimpijska šampionka u karateu do 61 kilogram Jovana Preković juče je obradovala Srbiju. Osvojila je zlatnu medalju bez izgubljenog meča, a Olimpijski komitet Srbije ukazao joj je veliku čast. Ona će na zatvaranju Igara u Tokiju nositi zastavu.

Čast koju su Sonja Vasić i Filip Filipović imali na otvaranju Olimpijskih igara sada će dobiti djevojka koja nas je oduševila nastupima u karateu, koji je ove godine debitovao na Olimpijskim igrama.

Zlatna Jovana Preković presrećna je što će imati priliku da na još jedan način predstavi Srbiju.

''Za mene će ogromna čast i zadoovljstvo biti nošenje zastave Srbije na zatvaranju Olimpijskih igara, pogotovo jer su ovo moje prve Olimpijske igre. Drago mi je da mi se svi sportski snovi ostvaruju'', rekla je Jovana Preković, koja je glasnim krikom pokazala koliko joj znači zlato.

Pogledajte Jovanine fotografije sa ceremonije dodjele medalja:

Srpska karatistkinja je u Tokiju uspjela da osvoji jedino veliko odličjo koje joj je nedostajalo. Uzela je ono što joj pripada, pa nakon titula države, Balkana, Evrope, svijeta... sada ima i olimpijsko zlato! Zbog nje smo u Tokiju po drugi put slušali bože pravde, a djevojka iz Aranđelovca bila je na ivici suza.

Pogledajte detalje Jovaninih borbi: