• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlato, pa pozdrav Srbiji: Jovana ispunila obećanje - ''Znam ko sam, ja sam šampion!''

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Djevojka koja nas je obradovala danas najavila zlatnu medalju i prije nego što je krenula u Tokio.

 jovana perković olimpijska šampionka Izvor: Tanjug/AP Photo/Vincent Thian

Jovana Preković je olimpijska šampionka! Nakon šest pobjeda u Tokiju, djevojka iz Srbije je stigla do zlatne olimpijske medalje i obradovala cijelu naciju. Vidjeli smo njeno veliko slavlje, a zamalo i suze dok je intonirana himna Bože pravde.

Najbolja srpska karatistkinja ispunila je ono što je obećala - osvojila je zlato na Olimpijskim igrama. Jedino joj je ta medalja falila da kompletira sve velike trofeje u svom sportu!

Možda će vas zanimati

"Očekivala sam da dam svoj maksimum i da pokažem sve što sam radila svih ovih godina. Za mene karate nije samo sport, ja sam karate počela da treniram od pete godine i srećna sam što sam uspjela da nagradim svoj trud i da osvojim zlatnu medalju. Ne mogu još da vjerujem da sam osvojila... Još nisam svjesna."

Pred Olimpijske igre, Jovana je davala ''zapaljive'' izjave. Pričala je kako u Tokio ide po ono što joj pripada - olimpijsko zlato!

"Znate kako, išla sam tako i govorila sam da znam ko sam ja, da sam ja šampion i tako sam išla svaki meč. I to mi je donijelo ovo što ste vidjeli", rekla je djevojka koja je već bila evropska i svjetska šampionka.

Pred njom su uskoro novi izazovi i prilika za nova odličja.

"Dalje ćemo da se odmorimo i onda ću da se spremam za Svjetsko prvenstvo koje me očekuje u novembru. Sve sam išlo postepeno. Bila sam prvak države, Balkana, prvak Evrope, pa svijeta i još uvijek ne mogu da vjerujem da sam postala olimpijski šampion", zaključila je djevojka iz Aranđelovca, koja je odmah pozdravila svoju zemlju:

"Pozdravljam moju Srbiju i jedva čekam da dođem u Srbiju."

Njena ''druga majka'' Roksanda Atanasov je gotovo cijeli život uz najbolju srpsku karatistkinju.

"Šta da kažem... Ja sam sa Jovanom od njene četvrte godine i ovo je naš život. Dok je ona odmarala između kvalifikacija i finalnih mečeva, zaista mi je prošlo kroz glavu sve što smo prošle za ovu 21 godinu. To je velika ljubav prije svega. Više nismo mogle i da nije bilo ovo što jeste, ne bih znala šta još treba da se uradi, jer smo dale sve što smo imale i uz podršku naših porodica i dragih ljudi i svih koji su navijali ovdje za nas, uspjeli smo da dosanjamo san."

O karijeri Jovane Preković prethodnih godina brigu su vodili i država, ministarstvo, OKS, savez...

"Hvala svima na ogromnoj podršci. Hvala državi i ministarstvu, OKS, i našim porodicama na svemu", zaključila je Roksanda Atanasov.

Jovana je postala olimpijska šampionka u konkurenciji do 61 kilograma. Karate je na ovim Olimpijskim igrama bio pokazni sport, a njegova budućnost na najvećoj svjetskoj smotri nije sigurna.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC