TVRDE RIVALI

Novaka već proglasili za šampiona US opena! Onda da se ne igra? Đoković ima priliku vijeka i neće je propustiti!

Autor Bojan Jakovljević

Srpski teniser Novak Đoković nije igrao od Olimpijskih igara, a niko drugima i ne daje šanse da osvoji US open.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković stigao je u Sjedinjene Američke Države gdje ga od 30. avgusta očekuje učešće na US Openu, a ako pitate njegove rivale - srpski as je ubjedljivi favorit.

Nakon povlačenja Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji će morati "pod nož", samo su teniseri iz mlađe garde preostali konkuretni Novaka Đokovića, a oni trenutno prebacuju ulogu favorita na njega. I da nije tako, jasno je da je Đoković poslije tri grend slema u 2021. godini krenuo i po četvrti...

"Mislim da će Đoković pobijediti", rekao je Dominik Tim, osvajač US opena iz prethodne godine, koji se takođe povukao sa turnira zbog problema sa zglobom ruke.

"Đoković ima šansu da osvoji 'kalendarski grend slem' i to je veliki motiv. Novak ima priliku vijeka i mislim da je neće propustiti", dodao je Austrijanac kome je Đoković prošle godine na US openu "učinio uslugu" pošto je slučajno pogodio linijskog sudiju i zbog toga bio diskvalifikovan.

Prethodno je Novaka Đokovića nahvalio i Danil Medvedev, osvajač turnira u Torontu, a lijepe riječi za njega imao je i Aleksandar Zverev koji je upravo osvojio Sinsinati.

"Đoković je i dalje broj 1. On će biti favorit na US openu... Rafa je i dalje u top 10, čak i kada se vrati iz povrede biće nevjerovatno jak, tako je uvijek bilo sa velikom trojkom", poručio je kratko i jasno Zverev koji je savladao Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vidjećemo da li su u pravu, a žrijeb za US Open nas čeka već u petak...