• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvorica fudbalera Borca na spisku selektora Starčevića za susrete s Irskom i Švedskom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023.

 selektor u-21 reprezentacije bih slobodan starčević saopštio spisak fudbalera za kvalifikacije euro Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Trening centru FSBiH u Zenici u okviru kvalifikacija za EURO 2023. odigrati utakmice sa selekcijama Sjeverne Irske i Švedske.

Mečevi su na programu 3. i 7. septembra u 16.30 časova, a selektor Slobodan Starčević objavio je spisak igrača koje je pozvao za ove utakmice.

Možda će vas zanimati

Na spisku su 24 igrača: Nikola Ćetković (Borac), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Luka Kačavenda (Velež), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jovan Vladimir Pavlović (Rudar Prijedor), Saša Marjanović (Gorica, Hrvatska), David Čolić (Leotar), Amar Dedić (Volfsberger, Austrija), Nenad Nikić (Radnik), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac), Andrej Đokanović (Sarajevo), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Ivan Bašić (Zrinjski), Amar Tahrić (Radnik), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Andrija Drljo (MTK, Mađarska), Enver Kulašin (Borac), Belmin Mešinović (Tuzla siti), Anes Mašić (Zrinjski), Faris Zubanović (Velež) i Adi Alić (Sloboda).

Selektor Starčević ističe da se na spisku nalazi većina igrača koji su bili i na prethodnim okupljanjima u martu i junu, gdje su ostvarili dobre rezultate.

"Za razliku od prijašnjih spiskova, ovaj put je reprezentacija uglavnom sačinjena od igrača iz m:tel Premijer lige BiH, jer mali broj igrača iz inostranstva igra na visokom nivou. Imamo kvalitet i nastojaćemo da stvorimo dobru atmosferu uoči susreta s kvalitetnim protivnicima, kakve su reprezentacije Republike Irske i Švedske. Svjesni te činjenice, uložićemo svoj maksimum da na najbolji način pripremimo ekipu i napravimo dobar model igre, koji će nam omogućiti ostvarenje dobrih rezultata", kazao je selektor.

Reprezentativci će se u Zenici okupiti 30. avgusta.

(MONDO/Fena)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC