Ostali sportovi

Otvorene Paraolimpijske igre u Tokiju: Među 16 sportista iz BIH I mladi Banjalučanin Haris Eminović!

Autor Goran Arbutina

Svečanom ceremonijom otvaranja danas su u Tokiju zvanično počele 16. Ljetne paraolimpijske igre na kojima učestvuje i 16 sportista iz BIH.

Izvor: MONDO/Jovica Šormaz

Za medalje na Paraolimpijskim igrama, koje su takođe kao i Olimpijske igre pomjerene zbog korona virusa, boriće se više od 4.400 sportista iz cijelog svijeta.

Možda će vas zanimati

 Bosnu I Heregovinu predstavljaće 16 sportista, a to su reprezentacija BIh u sjedećoj odbojci, Dževad Pandžić u atletici, Zerina Skomorac i Ervin Bejdić u streljaštvu, te Haris Eminović u stonom tenisu.

Mladi stonoteniser iz Banjaluke Haris Eminović već u srijedu će imati prvi meč u Grupi C, a protivnik će mu biti Tajlanđanin Rungroj Tanijom.

“Dobili smo tešku grupu, tu je treći igrač svijeta I olimpijski šampion Rungroj Tanijom, najbolji igrač njemačke Tomas Rau, šesti girač svijeta u vicešampion Evrope”, keže za MONDO Jovica Šormaz, Eminovićev trener I dodaje da ipak ima velika očekivanja.

Očekujemo da Haris odigra svoj najbolji stoni tenis u karijeri u da grad Banjaluku I BiH predstavimo u najboljem svjetlu. Veliki uspjeh napravljen je samim plasmanom na Paraolimpijske igre u Tokiju”, rekao je Šormaz.


Osim Eminovića u delegaciji BIh je još jedan sportista iz Banjaluke, Stevan Crnobrnja, koji je član reprezentacije BIH u sjedećoj odbojci.