Ostali sportovi

Klužu dovoljno 1.6 sekundi da trijumfuje u Boriku: Crveno-plavi poraženi od učesnika FIBA LŠ

Autor Dragan Šutvić

Kluž je poentirao na manje od dvije sekunde do kraja i stigao do pobjede nad izabranicima Dragana Nikolića

Izvor: Promo/KK Borac Banja Luka

Banjalučki Borac poražen je od Kluža, učesnika FIBA Lige šampiona, rezultatom 84:86 u drugoj kontrolnoj utakmici pred početak takmičarske sezone 2021/2022.

Banjalučanima je to drugi poraz u isto toliko kontrolnih mečeva, obzirom da su ranije doživjeli debakl u duelu sa Mornarom (74:104).

Većim dijelom meča, izabranici Dragana Nikolića bili su u prednosti, da bi Rumuni poveli u 35. minutu rezultatom 75:76, da bi oko 500-600 gledalaca vidjelo dramu u posljednjim sekundama.

Crveno-plavi su poentirali za 86:86, preostalo je još 1.6 sekundi do kraja, što je na kraju bilo dovoljno Rumunima da poentiraju i stignu do pobjede.

Ekipi Kluža meč u Boriku poslužio je kao generalna proba pred kvalifikacioni turnir FIBA Lige šampiona, na kojem će se za mjesto u grupnoj fazi boriti sa finskim Salonom, Splitom, kiparskim AEK-om, grčkim Peristerijem i švajcarskim Friburgom.

Borčevi igrači se, sa druge strane, pripremaju za novu sezonu u ABA 2 ligi, za koju će naknadno biti utvrđen sistem takmičenja, dok još ništa precizirano kad je u pitanju domaće takmičenje...