Kako to?

Đoković dominira cijele sezone, a Hrvat ga otpisuje: Novak možda nikada ne osvoji 21. grend slem!

Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji hrvatski teniser iznio je italijanskim medijima veoma kontroverzno mišljenje.

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji hrvatski teniser, koji je rođen u Banjaluci i koji je dugogodišnji trener Rodžera Federera ima jedan kontroverzan stav. Ivan Ljubičić smatra da bi moglo da se desi da ''Velika trojka'' više nikada ne osvoji grend slem trofej!

Za sada, najveće šanse za osvajanje 21. velikog trofeja daju se Novaku Đokoviću, jer je prvi reket svijeta i bliži se njegov omiljeni Australijan open, ali Ljubičić ima drugačiju ideju...

Po njegovim riječima, neko od mlađih tenisera mogao bi zauvijek da prekine dominaciju trojice najboljih u istoriji.

Prije Australije, postoji nekoliko turnira na betonu za koje bivši hrvatski teniser nije siguran da će ih Novak Đoković uopšte igrati.

''Naravno, volio da vidim Novaka na mastersu u Parizu i završnom turniru u Torinu, ali me ne bi iznenadilo da odluči da sve preskoči i spremi se za prvi grend slem sljedeće godine, tj. Australijan open. Sve je moguće, ne isključujem ni tu mogućnost'', naveo je hrvatski trener koji je trenirao Miloša Raonića, a od 2016. godine radi sa Federerom.

Od onih koji dolaze, Ivan Ljubičić je naveo čak četvoricu koji mogu da osvajaju grend slem titule prije Đokovića, Nadala i Federera.

''Ne bih se kladio da će njih trojica biti dominantni. Dolaze novi, mlađi igrači, željni osvajanja najvećih turnira. To su Medvedev, Cicipas, Beretini i Zverev. Tako da ne isključujem mogućnost da Nadal, Đoković i Federer ne osvoje više nijedan grend slem. Ali nekako ipak ne vjerujem u tu mogućnost. Jedno je sigurno, sve će ih manje osvajati, jer dolazi plejada novih igrača'', zaključio je Ivan Ljubičić.

I dok je kod Federera situacija prilično jasna jer je već u godinama i ogromnim problemima sa povredama, otpisivanje Rafe i Noleta je čudno. Nadal bi, ukoliko bude zdrav, bio prvi nosilac na Rolan Garosu, dok se Đoković cijele sezone izuzetno uspješno borio protiv mladih tenisera koji se predstavljaju kao budućnost svjetskog tenisa.

Osvojio je tri grend slem titule i igrao finale US Opena, suvereno drži prvo mjesto na ATP listi, a najviše moguće ambicije imaće i za sezonu koja dolazi.

(MONDO)