Neuspjeh!

Hrvat izgubio najveći meč u karijeri - ostao bez milion dolara i titule: Pet rundi trpio, pa sudije odlučile!

Autor Nemanja Majstorović

Ova borba trebalo je da bude kruna njegove karijere, ali nije uspio da stigne do pojasa i velike nagrade.

Izvor: Twitter/PFLMMA/printscreen

Hrvatski MMA borac Ante Delija (31) noćas je imao najbitniji meč u svojoj karijeri i izgubio je! Od učenika legendarnog Cro-Copa u finalu FPL turnira bolji je bio brazilski borac Bruno Kapeloza, kom je pripala titula u teškoj kategoriji kao i novčana nagrada od milion dolara!

Brazilac je pobijedio odlukom sudija, nakon pet teških rundi u kojima su obojica boraca imali periode dominacije. Izdržali su naporan meč, a na kraju je oktagon pognute glave morao da napusti Delija, koji je posebno dominirao u drugoj rundi ove borbe.

Prvi dio meča pripao je Brazilcu, koji je dominirao i na kraju borbe. Djeluje da je u petoj rundi zadao ključne udarce hrvatskom takmičaru i tako ubijedio sudije da on treba da bude pobjednik ovog izuzetno kvalitetnog i napornog meča.

Nakon pobjede jednoglasnom odlukom sudija, Kapeloza je prišao protivniku i čestitao mu na fantastičnoj borbi, što je gest kakav žele da vide svi ljubitelji MMA.

Pogledjate detalje borbe:

Dvojica boraca imali su spektakularni meč i u maju 2021. godine, kada je Brazilcu samo 46 sekundi bilo dovoljno za nokaut. Delija je noćas želeo da se revanšira, ali nije uspio u toj namjeri. ako mu je za utjehu, podario je svijetu jednu od najboljih borbi godine, a u drugoj rundi bio je i blizu pobjede nad velikim rivalom.

Tagovi

MMA