• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reketirali fudbalera Sarajeva: Oduzeli mu sat vrijedan 120.000 evra, a probali "maznuti" i Porše!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaler Sarajeva Rifet Kapić bio je meta dvojice kriminalaca koji su ga posljednjih mjeseci reketirali, prenose federalni mediji.

 Rifet Kapić - reketiran Izvor: ATA Images/ Antonio Ahel

Kapić je, prema informacijama portala Istraga.ba, bio žrtva Vedada Bajramovića i Mehmeda Bešlije, koji su u utorak uhapšeni u okviru policijske akcije "Korner", a obojica su odradije poznati policijskim snagama.

Podsjećamo, službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS izveli su u utorak akciju pod nazivom "Korner" prilikom koje su uhapsili dvije osobe.

"Prilikom brze operativne taktičke akcije FUP je uhapsio dvije osobe inicijala V. B. (1998.) i M. B. (1980.). Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela iz člana 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima. Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute osobe koriste te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porše (Porsche Panamera), koje je predmet ovog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Privedene osobe su osumnjičene da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 evra te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo, u čemu su spriječeni.

"Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", saopšteno je iz Federalne uprave policije, a prenijelo sarajevsko "Oslobođenje".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC