ODLUKA

Zlostavljao djevojčice, sud odredio odštetu od 380 miliona dolara! Najbolja na svijetu svjedočila, stigla presuda!

Autor Nemanja Stanojčić

Simon Bajls i njene sunarodnice su dobile odštetu posle potresnog svedočenja.

Izvor: Profimedia

Prije tri mjeseca je najbolja svjetska gimnastičarka Simon Bajls dala potresno svjedočenje pred Senatom. Zajedno sa koleginicama je otkrila kako ih je doktor gimnastičarskog tima Leri Nasar seksulano zlostavljao.

Tada je optužila i FBI, a poslije dugog suđenja je konačno donijeta presuda. Tačnije, postignuta je nagodba i žrtve će dobiti 380 miliona dolara odštete.

"Vol Strit Žurnal" je prenio tu informaciju i potvrdio da će Simon Bajls, Mekejla Marouni, Ela Rajsman i Megi Nikols dobiti spomenutu odštetu. Do nagodbe je došlo zato što je osiguravajuća kompanija "TIG osiguranje" pristala da isplati veći dio tog novca.

Prema njihovim navodima, do nagodbe je došlo u Indijanapolisu i sada ostaje da se sve formalnosti riješe prije nego što dođe do isplate.

"Krivim Lerija Nasara, ali krivim i cijeli sistem koji je omogućio da se zlostavljanje nastavi! Krivi su i FBI i Gimnastički savez i cijeli Olimpijski i Paraolimpijski komitet SAD. Svi oni su znali šta se dešava, čak i prije nego što je to izašlo u javnost. Ako dozvolite predatoru da povređuje djecu, onda posljedice moraju da budu teške. Što je dosta, dosta je", kroz suze je izgovorila Bajls tada.