• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska ljepotica srušila američku dinastiju! Najbolja ikad gledala čudo - Angelinu Melnikovu! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ruskinje su uspjele da osvoje zlatnu medalju u gimnastici, dok je povrijeđena Simon Bajls samo posmatrala veći dio finala.

 angelina melnikova gimnastika zlato olimpijske igre Izvor: Tanjug/AP Photo/Gregory Bull/Instagram/gelyamelnikova

Dominirale su Amerikanke na prethodnih dvoje Olimpijskih igara. Imali su u svojim redovima u Brazilu, isto kao i danas, najbolju gimnastičarku svih vremena, ali ovog puta to nije bilo dovoljno - zbog Rusije.

Simon Bajls, djevojka koja je u Rio de Žaneiru osvojila skoro sve što je moglo da se osvoji, ovog puta je povrijeđena nastupila samo u prvoj disciplini - preskoku. Od tada pa do kraja takmičenja gledala je kako njene koleginice gube od Angeline Melnikove (21) i njenih drugarica, nacionalnog tima Rusije koji je to najavio u kvalifikacijama!

Možda će vas zanimati

Dominacija započeta 2012. godine u Londonu prekinuta je surovo, uz povredu prve zvijezde američkog tima i impresivan nastup Ruskinja.

Najtrofejnija nacija na Olimpijskim igrama, kada se gleda ukupan broj titula koji je osvojio Sovjetski Savez, uzvratila je udarac. Posebno impresivan utisak ostavile su u parteru i na dvovisinskom razboju, gdje su napravile ubjedljivu prednost u odnosu na konkurenciju.

SADnije mogla da parira u preskoku, što je bila jedina disciplina u kojoj se takmičila Bajls, njihova najbolja gimnastičarka. Simon je skočila veoma slabo, a zatim se zbog povrede povukla sa Olimpijskih igara i praktično već tada prepustila Ruskinjama najsjajnije odličje.

Djevojka koja je u Rio de Žaneiru osvojila čak četiri zlatne medalje (timski, ukupno, preskok i parter) danas je samo posmatrala kako njenom timu izmiče zlato.

Na drugom kraju radovala se Angelina Melnikova, koja je bila veoma dobra u sve četiri discipline. Kao najiskusnija u ruskom timu, jer je i prije pet godina vodila borbu za zlato portiv SAD, preuzela je odgovornost i posebno dobra bila kada se bitka preselila u parter.

Njenom zaslugom prekinut je niz od dva uzastopna zlata za SAD, a Rusija je najavila da bi mogla da uspostavi dominaciju u godinama koje slijede. Rusija je juče osvojila timsko zlato i u muškoj konkurenciji, pa objedinjene medalje predstavljaju impresivan rezultat.

Pogledajte fotografije lijepe Angeline:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC