KAKO ČOVEČE?

Šta napriča Cicipas? "Ma ni Novak, ni Federer, ni Nadal": Pitali ga za najvećeg, on izabrao tenisera kog nije gledao!

Autor Haris Krhalić

Kada se penzionisa, Cicipas je imao svega pet godina. Protiv Nadala, Đokovića i Federera je igrao, ali misli da to nije to.

Izvor: Profimedia

"Bitka" za najboljeg tenisera svijeta vodi se između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, međutim njihov kolega Stefanos Cicipas iznenadio je porukom da postoji i bolji!

Naime, grčki teniser je za najvećeg tenisera svih vremena izabrao čoveka čiju karijeru nije mogao ni da prati.

"To je Pit Sampras", poručio je Cicipas u intervjuu za grčki portal "Sport 24".

Zanimljivo je samo da je Stefanos Cicipas rođen 1998. godine, dok je Pit Sampras posljednji profesionalni meč odigrao 2002, da bi godinu dana kasnije i zvanično završio karijeru. Grk tako nije mogao da uživa u "prajm eri" Samprasa, pitanje je da li se i sjeća nekog njegovog meča koji je gledao dok je bio aktivan, ali to mu je izgleda bilo dovoljno.

Pit Sampras je inače bio rekorder po broju grend slem titula (14) i nedjelja na vrhu ATP liste, ali sada to "drži" Novak. Odnosno, prvi rekord dijeli sa Federerom i Nadalom.

Cicipas je u istom intervjuu objasnio i da je promijenio mišljenje kada je u pitanju vakcina, pa je odlučio da je primi pred odlazak na Australijan open, što je jedan od uslova za odlazak u Melburn.

"Nisam baš za vakcinu, ali nisam ni protiv nje. Podržavam svaku odluku. Nisam doktor, ja sam sportista i gledam šta je najbolje za mene. Vakcinisao sam se. Hoću da živim normalan život", rekao je Grk koji je dva puta do sada igrao u polufinalu Australijan opena.