• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbio je Novaka jer je Srbin i zbog toga još nije ispunio san: Italijan 2005. izabrao Hrvata i napravio najveću grešku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji trener Novaka Đokovića pogriješio u procjeni, pa deceniju i po mogao samo da gleda uspon Srbina na teniski vrh.

 rikardo pjati objasnio zašto nije trenirao novaka đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković je jedan od najvećih tenisera u istoriji, a svojevremeno njegova porodica nije uspjela da ubijedi italijanskog trenera koji mu je mnogo pomogao da mu se detaljnije posveti. Zbog greške koju je napravio davne 2005. godine Rikardo Pjati i dalje nije trenirao nijednog grend slem šampiona, što mu je veliki san, a za odustajanje od Novaka ima neobično objašnjenje.

U razgovoru sa italijanskim medijima teniski trener objasnio je da kako je primijetio Đokovića, kako je izgledala njihova saradnja i zašto nije ostavio sve druge obaveze kako bi se posvetio trenutno najboljem igraču planete.

Možda će vas zanimati

Kako kaže, u to da će Novak postati najbolji nije sumnjao - već tada je vidio sve kvalitete koje posjeduje.

"Kad smo radili zajedno, znao sam da će on postati svjetski broj jedan i da će biti dobar kao Rodžer Federer i Rafael Nadal. Imao je odlučnost i želju da bude najbolji. Puno je radio na tome", rekao je Pjati u razgovoru za "Korijere dela Sera".

Samo jedan meč koji je pogledao bio je dovoljan da ga Đoković "kupi" i da započnu saradnju.

"Htio sam da ubacim neke mlade igrače u svoj tim, kako bih ih trenirao. Vidio sam momka koji je bio 250. na svijetu. Odigrao je nezaboravan meč protiv Marata Safina na Australijan openu, pa smo radili godinu i po dana. Njegov otac je želio da se saradnja nastavi i da njegovom sinu posvetim puno radno vrijeme. Nisam to mogao, vezan sam za porodicu", ispričao je Italijan.

Problem je nastao i jer mu je tada jedan od glavnih aduta bio Ivan Ljubičić koji se dobro kotirao u svjetskom vrhu. Iako se sve dešavalo deceniju nakon ratova u bivšoj Jugoslaviji, Rikardo nije želio da radi sa Hrvatom i Srbinom istovremeno.

"Ljubičić je Hrvat porijeklom iz Bosne, Novak je Srbin, rat na Balkanu tek je završen. U tim zemljama su stvari išle dosta teže. bila je ispravna odluka pustiti ga da ode", zaključio je teniski trener.

Novak Đoković je od tada osvojio 20 grend slem titula i ima priliku da se narednim trofejom izdvoji na prvom mjestu vječne liste. Za razliku od srpskog tenisera, Pjatijevi igrači nikada nisu stigli do nekog od četiri najveća pehara.

Zbog toga Italijan i danas žali, a trenutno radi sa Janikom Sinerom koji je velika nada da bi sad mogao da mu se ispuni... Posebno jer zajedno gledaju Đokovićeve snimke.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC