Haos!

Rekao da Novak ne ide u Melburn - sad ne može ni on: Katastrofa za Rusa, mora u karantin na drugom kraju svijeta!

Autor Bojan Jakovljević

Ruski teniser Andrej Rubljov (24) propustiće prvi turnir u narednoj godini, a upitan je i njegov nastup na Australijan openu.

Izvor: Profimedia

Egzibicioni turnir Mubadala open koji se krajem decembra igrao u Abu Dabiju bio je tempirana bomba!

Brojni teniser, treneri i članovi timova dobili su nakon tog turnira pozitivne testove na korona virus, pa je nekim čak ugrožen i put u Australiju na prve turnire u sezoni. Jedan od takvih je Andrej Rubljov, peti igrač svijeta koji se trenutno nalazi u karantinu.

Iako je prije samo nekoliko dana saopštio da se vakcinisao sa dvije doze, Rus sada ima veliki problem.

Gotovo sigurno propušta ATP kup koji počinje prvog januara, a pitanje je i da li će se dovoljno oporaviti za prvi grend slem sezone. Kako je istakao prije nekoliko dana, on vjeruje da na tom turniru neće igrati Đoković, a sada bi Australijan open mogao da se održi i bez njega.

Trebalo je da na tom turniru bude favorit iz sjenke...

"Pozdrav svima. Imam neke vijesti da podijelim sa vama. Trenutno sam u Barseloni i moj test na kovid-19 je pozitivan. U izolaciji sam i pridržavam se svih savjeta ljekara. Potpuno sam vakcinisan i pripremao sam se za ATP kup i Australijan open. Sada moram da se oporavim, u Melburn ću ići tek kada bude sigurno. Vrlo sam uznemiren i zabrinut zbog onoga što se događa. Molim vas da vodite računa o sebi i ljudima oko sebe. Vratiću se na teren što je prije moguće", napisao je Andrej u poruci na društvenim mrežama.

On je u planu imao da se 27. decembra prebaci u Sidnej gdje Rusija treba da brani trofej u ATP kupu, ali od tog plana nema ništa. Peti teniser svijeta propustiće taj turnir, a možda mu ova sezona počne još lošije ukoliko ne bude mogao da igra ni u Melburnu - a tamo se prijavio i za dubl.

Andrej Rubljov nije jedini igrač sa takvim problemom, pošto su nakon Mubadala opena pozitivan test na korona virus dobili Rafael Nadal, Denis Šapovalov, Belinda Benčić, Ema Radukanu i Ons Žaber, kao i nekadašnji teniser Karlos Moja koji je sada Rafin trener.