• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su noćna mora Novaku, Rodžeru i Rafi! Zbog ove petorice najveći nisu mogli da spavaju!

Autor Dragan Šutvić

Pogledajte listu petorice igrača koji su napravili najviše problema Đokoviću, Federeru i Nadalu. Dva imena su iznenadila mnoge.

 pet tenisera koji su najviše puta pobjeđivali đokovića federera i nadala Izvor: Profimedia

Zajedno su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer osvojili čak 60 grend slem titula. Zbog toga se ovaj period u istoriji tenisa naziva i "zlatnom generacijom". Sa pravom.

Srbin ima priliku da ih prestigne već na Australijan openu, ukoliko bude igrao tamo, a dok se to čeka stigli su zanimljivi podaci. Objavljena je lista petorice tenisera koji imaju najviše pobjeda protiv "velike trojke".

Možda će vas zanimati

Na listi se nalaze dva imena koja su iznenadila mnoge. Zaboravili su na nekadašnjeg prvog igrača planete i čovjeka koji ima košmare od srpskog asa. Možda se i vi iznenadite.

Ovako izgleda ta lista:

LEJTON HJUIT

Izvor: Profimedia

Na petom mjestu je ujedno i jedino iznenađenje - Lejton Hjuit. Australijanac je bio u vrhu dok se nije pojavio Federer. Na početku njihovih okršaja je Lejton imao veliku prednost, dobio je sedam od devet duela (7-2), ali je Švajcarac brzo napravio preokret, dobio je narednih 16 od 18, od čega 15 u nizu.

Hjuit je protiv Novaka igrao sedam puta i slavio je jednom, dok je Rafu pobijedio četiri puta u 11 mečeva. Njegov procenat pobjeda protiv "velike trojke" je 31.1 odsto. Ukupno ima 14 trijumfa.

ŽO-VILFRED CONGA

Izvor: Profimedia

Četvrti je Žo-Vilfred Conga. Francuski teniser koji ima košmare od Novaka. On je i jedan od rijetkih tenisera koji je uspio da pobedi njih trojicu u momentima kada su bili prvi na planeti.

Protiv Đokovića je u 24 susreta ostvario šest trijumfa, šest puta je savladao Rodžera i četiri puta Rafaela. Ukupan procenat pobjeda je 28 odsto, a 16 puta je izlazio trijumfalno iz duela sa njima.

DOMINIK TIM

Izvor: MN PRESS

Na trećoj poziciji je Dominik Tim. Jedan od dvojice igrača koji je uspio da ostvari pet pobeda protiv svakog od članova "velike trojke". Ujedno ima i najveći procenat dobijenih mečeva protiv njih, nevjerovatnih 47 odsto!

Protiv Đokovića je igrao 12 puta, pet puta je slavio, protiv Rodžera ima pozitivan skor (5-2), dok je najčešće igrao sa Nadalom i slavio je šest puta u 15 mečeva. Ukupno 16 trijumfa.

Austrijanac je ujedno i osvojio grend slem u eri spomenutog trilinga. Slavio je na US Openu 2020. godine, tada je Đoković diskvalifikovan zbog čuvene loptice koja je pogodila linijskog sudiju, dok Rodžer i Rafa nisu učestvovali.

HUAN MARTIN DEL POTRO

Izvor: MN PRESS

Drugo mjesto drži igrač koji je jedan od najomiljenijih u svijetu tenisa Huan Martin del Potro. Da nije imao ogromne probleme sa povredama ko zna šta bi sve ostvario u karijeri. Ovako ima pehar sa US opena 2009. godine.

Nekadašnji treći igrač svijeta je četiri puta u 20 mečeva slavio protiv Novaka, Rodžera je dobio u sedam od 25 susreta, a Rafu šest puta u 17 mečeva. Ukupno 17 pobjeda protiv njih.

Argentinac ne želi još uvijek da ide u penziju, podvrgao se operacijama i pokušaće da se vrati na teren naredne godine.

ENDI MAREJ

Izvor: Profimedia

Vjerovatno niko nije iznenađen imenom na vrhu liste. To je Endi Marej. Igrač koji je i te kako znao da namuči trojicu ljutih rivala. Da nije došlo do povrede kuka vjerovatno bi imao šansu da ostvari još neku pobjedu.

Britanac je taj drugi igrač koji uz Tima ima pet pobjeda. Protiv Novaka je slavio u 11 od 36 mečeva, Rodžera je dobio 11 puta u 25 duela, a Rafu sedam puta na 24 susreta. Dakle, ukupno 29 pobeda.

Iako ima najviše uspjeha protiv njih, ima manji procenat trijumfa zbog više odigranih mečeva - 33,7 odsto. Takođe treba dodati i da su samo Marej, Del Potro i Conga uspjeli da dobiju Đokovića, Federera i Nadala u momentima kada su oni bili prvi na ATP listi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC