PRIPREME "ZMAJEVA"

Odlične partije u Borcu m:tel nagrađene reprezentativnim pozivom: Vlado Draganić presrećan zbog nastupa za BiH

Autor Bojan Jakovljević

Sjajna atmosfera u taboru "zmajeva" tokom priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Izvor: Promo/RS BiH

Vlado Draganić iza sebe ima sjajnu polusezonu u dresu Borca m:tel, a kruna uspješne godine bio je poziv selektora Ivice Orbana.

Draganić je među rukometašima BiH koji se pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će od 13. do 30. januara biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

Možda će vas zanimati

"Poziv je stigao kao jedna od nagrada za zaista uspješnu polusezonu u Borcu m:tel. Malo ko se nadao tome, da ćemo završiti bez poraza, ali našim trudom i zalaganjem uspjeli smo da stignemo do toga", izjavio je Draganić, te dodao:

"Presrećan sam zbog poziva. Možda mu se nisam nadao, možda i jesam, ni sam ne znam. Kada sam vidio da sam na spisku, zaista sam bio presrećan i jedva sam čekao da dođem na okupljanje reprezentacije."

Lijevo krilo banjalučkih "crveno-plavih" ističe sjajnu atmosferu koja vlada među reprezentativcima.

"Sve prolazi u najboljem redu. Dobro se trenira od prvog dana, momci su super i vlada sjajna atmosfera. Svi su željni treninga i dokazivanja i vjerujem da će tako ostati i dalje", istakao je Draganić, koji se potom osvrnuo i na predstojeći turnir u Hrvatskoj.

"Zmajevi" će u Osijeku na "Croatia Cupu" prvo odmjeriti snage sa domaćom selekcijom 6. januara, dok će za pravoslavni Božić igrati protiv Rusije.

"Turnir dolazi u pravom trenutku, da vidimo gdje smo trenutno. Radi se o dvije vrhunske reprezentacije i biće dobre utakmice. Očekujemo da se pokažemo u najboljem svjetlu."

BiH će na EURO 2022 igrati u grupi E, gdje će joj protivnici biti Španija, Švedska i Češka.

"Stalno se vrti priča oko grupe i reprezentacija. Činjenica je da su Španija i Švedska vrhunske reprezentacije na top nivou, mada je i Češka zaista sjajna. Svi nekako pričaju o pobjedi protiv Češke, a da su Španija i Švedska favoriti, ali ni u jednu utakmicu ne treba ući sa bijelom zastavom. Moramo ući maksimalno, dati sve od sebe i čekati svoju šansu", zaključio je bh. reprezentativac Vlado Draganić.