• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Burić i Građan bez dileme: Na prvenstvo idemo da bi se borili, a ne predali!

Autor Haris Krhalić

O pripremama i Evropskom prvenstvu govorili su Benjamin Burić i Elmir Građan

 Burić i Građan izjave Izvor: Ole Martin Wold/NTB scanpix

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon novogodišnje pauze juče se okupila u Sarajevu gdje je nastavila završni dio priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

Prije odlaska u Slovačku, rukometaši BiH na Ilidži će trenirati do 5. januara, kada će otputovati u Osijek na "Croatia Cup". Na tom turniru bh. tim će odigrati dva kontrolna susreta - 6. januara (16.45) protiv Hrvatske, a dan kasnije u istom terminu protiv Rusije.

Možda će vas zanimati

Pripremama se pridružio i golman bh. reprezentacije Benjamin Burić koji ne krije sreću zbog toga.

"Svaki put jedva čekam da priključim reprezentaciji, bio sam u stalnom kontaktu sa suigračima i razgovorali smo o pripremama. Ove godine je sezona u Bundesligi malo duža nego inače, ali došao sam pun elana i želje", rekao je Burić.

Benjamin je već odradio dva treninga sa reprezentacijom te ističe da postoji velika želju za rad i trud kao i da pokažemo za što smo na Evropskom prvenstvu.

Burić je govorio i o pripremnim utakmicama sa reprezentacijama Hrvatske i Rusije.

"Pa super dvije dobre ekipe, to su nam odlične pripreme za Španiju, Češku i Švedsku te da vidimo koliko smo uigrani. Prvi dio priprema je bio baziran na fizičkoj spremi, ali smo počeli lagano da se uigravamo te ćemo vidjeti dokle smo došli na utakmicama protiv Hrvatske i Rusije".

Podsjećamo, reprezentacija BiH se nalazi u veoma teškoj grupi na Evropskom prvenstvom. “Zmajevi“ će snage odmjeriti sa Španijom, Švedskom i Češkom.

Da se radi o teškim protivnicama svjestan je i sam Burić, ali on ističe kako na prvenstvo idemo da bi se borili, a ne predali.

"Španija i Švedska su odlične ekipe, dva su nivoa iznad nas. Mi ćemo pokušati da se borimo protiv reprezentacije Češke i da ostvarimo pobjedu. Sigurno je da ne idemo tamo sa bijelom zastavom da se predamo, borićemo se, ali kao što sam rekao Španija i Švedska su stvarno velesile u rukometu tako da su one apsolutni favoriti protiv nas", dodao je Burić.

O stanju u našoj reprezentaciji kao i pripremnim utakmicama govorio je i pivot „zmajeva“ Elmir Građan.

"Reprezentacija je u dobrom raspoloženju, spremamo se što bolje možemo i nadamo se da ćemo to pokazati na terenu. Svima nam je poznato o kakvim se reprezentacijama radi te će svakom igraču, ali i ekipi jako dobro doći te pripremne utakmice gdej možemo da izbrusimo formu za prvenstvo".

"Imamo tešku grupu i teške protivnike na prvenstvu, ali milim da to treba da bude motiv više da pokažemo kako smo mi jedna respektabilna reprezentacija u svijetu rukometa i da pariramo što bolje možemo, a ako nam se ukaže prilika i da pobijedimo", zaključio je Građan.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC