NEVJEROVATNO!

Australija deportovala teniserku: Dobila izuzeće kao Novak, odigrala turnir, a onda potpuni šok!

Autor Haris Krhalić

Poništena joj je viza i ekspresno je izbačena iz zemlje. A sve je bilo u redu...

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je dobio dozvolu za dolazak na Australijan open na osnovu toga što je u posljednjih šest mjeseci preležao korona virus, ali kada je saopšteno da su vlasti samo njemu napravile problem - počeli su da "love" i ostale učesnike turnira koji su na isti način ušli u zemlju.

Tako je otkriveno da je češka teniserka Renata Voračova ušla u Melburn na isti način, čak i odigrala turnir, da bi potom bila prebačena u isti hotel kao i Novak Đoković. Samo dva dana kasnije je deportovana!

Neozbiljna organizacija u Australiji dovela je do toga da je njeno "medicinsko izuzeće" preko noći postalo neispravno, tako da su je vlasti naprasno zatvorile u imigracioni centar. Nije dugo čekala na razrešenje situacije pošto je ministarstvo spoljnih poslova Češke potvrdilo da se vraća u domovinu.

Odnosno, nakon što joj je odbijena viza, biće prebačena u Dubai, nakon čega će se vratiti u Češku.

Vidjećemo šta ovo znači u slučaju Novaka Đokovića koji sa timom advokata odavno već priprema da predstavi svoj slučaj i "odbrani" učešće na Australijan openu. Njegovo mišljenje je da je na legalan način ušao u zemlju, a da je problem nastao zbog "šumova" u njihovoj komunikaciji.

Bilo kako bilo, sve bi trebalo da bude poznato tokom noći između nedjelje i ponedjeljka.