PODRŠKA

Novak je zatočen jer je htio slobodu! Patrijarh Porfirije uz Đokovića: Mir je jedina budućnost!

Autor Goran Arbutina

Patrijarh Porfirije poslao poruku Novaku Đokoviću.

Izvor: MN Press/Kurir/nemanja Nikolić

Novak Đoković je i dalje u hotelu za imigrante i tamo čeka rasplet oko žalbe koju je podnio zbog ukdanja vize.

Prvi reket svijeta poslije svih dešavanja dobija podršku od mnogih širom svijeta. Veliki broj ljudi je uz njega, a još jednom mu je poruku poslao patrijarh Porfirije.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve se nalazi u Banjaluci, na Svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske, a tom prilikom je spomenuo i Novaka.

"Pomenuću večeras i onog koji je zatočen, jer je htio svoju slobudu i ne prihvata da mu se sloboda i modeli načina života nameću. Spominjem Novaka Đokovića, pravoslavnog hrišćanina i Srbina koji je baš ovo što sam ja rekao izrazio svojim riječima - 'Mir je jedina budućnost svih nas koji živimo na ovim prostorima, ali mi sami za sebem ožemo da učinimo mnogo više nego Zapad i Istok zajedno'", rekao je Porfirije.

Zatim je nastavio izlaganje.

"Prema tome, ne dozvolimo da nas drugi, ma koliko god dobronamjerni bili, utjeruju u svoje modele i kalupe zajedničkog života i mira u svoj toj dobronamernosti. Mir je danas riječ koja se najviše upotrebljava, a najviše je koriste oni koji svakodnevno proizvode oruđa smrti", poručio je Porfirije.

Podsjetimo, Novak će u ponedjeljak u 10 časova po lokalnom vremenu (oko ponoći u noći između nedjelje i ponedjeljka po našem), izaći pred sud i izložiti svoj slučaj.