• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Molio sam za krevet, a onda su me probudili poslije pola sata: Novak objavio kako su ga maltretirali

Autor Haris Krhalić

Srpski teniser Novak Đoković je u svojoj žalbi naveo i kako je izgledala noć na aerodromu u Melburnu.

 Kako je izgledala noć na aerodromu za Novaka  Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković trenutno se nalazi u "hotelu" u Melburnu, bolje rečeno imigracionom centru, a u noći između nedjelje i ponedjeljka saznaće da li će učestvovati na Australijan openu ili će biti deportovan.

Razlog zbog kog već danima traje maltretiraju Đokovića jesu neusaglašene odluke australijskih vlasti zbog kojih je najbolji srpski teniser doživio veliko poniženje po dolasku u Melburn. Dobio je "medicinsko izuzeće", da bi mu nakon ljeta koji je trajao 25 sati - priredili jednu od najgorih noći u životu. I košmar traje...

Možda će vas zanimati

Đoković je proveo na aerodromu više od osam sati pošto ga granična policija nije pustila da prođe carinu, a sada je objavljen i dokument u kome se hronološki vidi šta su mu radili na aerodromu u Melburnu.

U svojoj žalbi, advokati Novaka Đokovića naveli su sljedeće...

Oko 00:21 i 00:52, uz kratku pauzu od nekoliko minuta, Delegat je intervjuisao Đokovića

Oko 03.55 Delegat je obavijestio Đokovića da će sastaviti Obavještenje. Ono je sastavljeno u 04.11. Delegat je tada obavijestio Đokovića da mu daje 20 minuta za dodatno izjašnjavanje o Obavještanju.

Đoković je zatražio od Delegata da sačeka do 08.00 kako bi mogao da pozove Teniski savez Australije i "proba da shvati šta se dešava", a poslije nove razmjene reči, Đoković je još jednom zatražio više vremena, kako bi dobio više informacija od svog agenta. Delegat je tada rekao da će i on "pričati sa svojim šefovima".

/ovako izgleda hotel u kome je smješten Novak/

Oko 05.20 Delegat je potvrdio da je Đoković zamolio za više vremena kako bi se okrepio i "ponovo pričao sa svojim pravnim savjetnikom", i da je zatražio da se nastavi sa sučeljavanjem u periodu od 08.00 - 08.30. Delgat je tada rekao da je "to apsolutno u redu, pričao sam sa svojim nadležnima i oni su više nego radosni što mogu da Vam omoguće vrijeme za odmor". Razgovor je stoga prekinut u 05.22, a Đoković je izveden iz aerodormske sobe za intervjuisanje.

Sljedeći period koji se spominje u transkriptu je 06:07. Ali, Đoković ima dokaze da su se značajne stvari dešavale i u međuvremenu, iako ih nema u zvaničnom transkriptu, jer se nisu desile u sobi za intervjuisanje. Dok je Đoković čekao na sofi, ispred pomenute sobe, a čekao je da se pripremi krevet na kome bi bar malo mogao da predahne, prišla su mu dvojica Delegatovih Supervizora. Oni su ga pitali da da li bi želio da se odmori do 08.30, a tom prilikom je izrečeno sljedeće:

Đoković je rekao da želi da se odmori, ali, kao što je i ranije naveo, "da takođe želi pomoć i pravnu podršku i savjet njegovih predstavnika koji trenutno spavaju, pa je teško nekog od njih angažovati u ovo doba".

Supervizori su rekli Đokoviću da njegovi pravni zastupnici neće moći da se žale na odluku o otkazivanju vize sve dok se ne donese sama odluka o otkazivanju. Tome je jedan od njih dodao i sljedeće: "Što prije se donese odluka, bolje je za Vas (Đokoviću) i Vaše predstavnike, jer ako ne otkažu vizu, onda svakako možete da idete u Melburn ili gdje ćete već odsjedati, ali Vam se otkaže viza, onda Vaš pravni tim zna šta mu je činiti može da počne sa odbranom".

Đoković je tada rekao da mora da priča sa nekim i da razmisli šta mu je činiti, jer je bio zbunjen. Supervizori su ga ostavili, a on je odveden do kreveta koji mu je bio spremljen u susjednoj sobi, što se desilo oko 05.30.

Ne zadugo poslije toga, ali veoma ranije u odnosu na očekivanih 08.30, zapravo negdje oko šest časova ujutru, Delegat i njegovih nadležni su probudili Đokovića. Postojala je još jedna razmjena riječi u kojoj je Đoković istakao da bi želio da se sačeka do 08.30, dok ga je jedan od supervizora pritiskao da se saglasi da se odluka (o ukidanju vize) donese odmah. Na primjer, Đoković kaže da želi da sačeka do pola devet, a supervizor kaže da je "Đoković već istakao da nema ništa više da doda".

Izvor: Profimedia/Twitter/DjokerNole/Screenshot

Na to je Đoković rekao da bi ipak mogao da doda nešto kroz nekoliko sati, poslije razgovora sa pravnicima.

Na nekoliko stranica transkripta, supervizor je pritisako Đokovića da se, jednostavno, intervju nastavi odmah, a Đoković je već tada formirao mišljenje "da će mi otkazati vizu, to je očigledno", pa obeshrabren, uvjeren da nema više izbora, pristao da se s intervjuom već tada završi.

/hrana u hotelu u kome je Novak/

Intervju je prekinut u 06.14, a u 07.29 Delegat je donio Odluku o poništavanju vize. Deset minuta kasnije vratio se u sobu za intervjuisanje i u 07.42 Đoković je obaviješten o pomenutoj Odluci.

Podsjetimo, Novak Đoković i njegov tim advokata saznaće konačnu odluku u noći između nedjelje i ponedjeljka kada će njegov slučaj biti izložen na Sudu. Trenutno su u igri četiri opcije, a poznati advokat najavio je da vjeruje da će Đoković dobiti priliku da igra na predstojećem Australijan openu.

Poslije ovakvog maltretiranja, gdje mu nisu dali čak ni da spava poslije ljeta od 25 sati, zaslužio je.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC