I ON SE OGLASIO

Zbog Novaka će Srbi otići iz Australije: On je Đokovića davno trenirao, a sad je izjavom ućutkao cijelu naciju!

Autor Bojan Jakovljević

On je svojevremeno sarađivao sa Đokovićem, a sada živi i radi u Australiji, kojoj je poslao jasnu poruku riječima da je Novak već osvojio turnir i to bez ijedne udarene loptice.

Izvor: Profimedia/YouTube/MARCA/Printscreen

Novak Đoković je pobijedio državu Australiju na sudu i sada je spreman da se konačno zaputi na Australijan open i pokuša da po 10. put podigne pehar na svom omiljenom grend slemu.

Još uvijek se čeka zvanična potvrda hoće li Australija "ukinuti" presudu Federalnog suda i odlučiti da ipak deportuje Novaka iz te zemlje, a ukoliko se tako nešto desi - pojedini Srbi su spremni da napuste Australiju!

To otkriva Ladislav Kiš, nekadašnji trener Novaka Đokovića! On je bio trener najboljeg igrača svijeta svojevremeno kada je Novaku bilo 14 godina, a sada ja za australijski "9 News" govorio o čitavom slučaju Đokovića.

Ladislav Kiš i njegova supruga Jelena, koji žive u Sidneju, otkrili su da su odluku Federalnog suda proslavili otvaranjem šampanjca.

"Odmah smo proslavili - otvorili smo šampanjac i sudija je bio naš heroj. Sa srpske strane, Novak je naš nacionalni heroj i mislim da će se ovaj dan slaviti kao praznik. Ovo je velika pobjeda za sud, ali i za sport, tenis je ono što jeste zahvaljujući njemu", rekla je Jelena Kiš.

Njen suprug i Novakov trener prije ravno 20 godina takođe je bio oduševljen.

"Ovo je stvarno velika pobjeda za mnogo ljudi, ne samo za Novaka. Na jedan način sam ponosan na ovu zemlju zato što je pravda pobijedila. Svaki Srbin je vidio da on nije uradio ništa pogrešno i zato su mnogi bili bijesni", rekao je na početku Ladislav Kiš.

Novak je potvrdio da želi da učestvuje na Australijan openu, a evo kako su brojne poznate ličnosti reagovale na njegovu objavu:

On je otkrio i da su mnogi članovi srpske zajednice spremni na radikalne poteze ukoliko na kraju ipak bude donijeta odluka o deportaciji Novaka Đokovića.

"Imam prijatelje koji su govorili da će napustiti zemlju ako se to desi. To bi izazvalo veliki bijes srpske zajednice ukoliko bi ga deportovali. Ovo je jedini turnir koji je osvojio bez da je udario tenisku lopticu. On je osvojio ovaj sudski turnir bez da je ispalio ijedan udarac", zaključio je Kiš, bivši trener Novaka Đokovića.