• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je čovjek koji može da deportuje Novaka! Porijeklom sa Balkana, prate ga skandali, a optužuju ga da je član sekte!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aleks Houk je čovjek koji ima moć da deportuje Novaka Đokovića iz Melburna.

 ministar za imigracije aleks houk može da deportuje novaka đokovića iz australije Izvor: Youtube/ABC News (Australia) /screenshot/Profimedia

Novak Đoković je dobio prvi set u duelu sa australijskim vlastima. Njegovi advokati su izvojevali pobjedu na saslušanju povodom ukidanja vize.

Međutim, meč, koji ovog puta nije na teniskom terenu, još uvijek nije gotov. Ministar za imigracije Aleks Houk ima pravo da deportuje Srbina ako procijeni da on "predstavlja zdravstveni rizik za društvo ili pojedinca u zemlji". Upoznajte čovjeka koji drži sudbinu prvog reketa planete u svojim rukama.

Možda će vas zanimati

Njegovu dosadašnju političku karijeru obilježili su i neki skandali, kao i rigorozni stavovi koje ima. Inače, on je porijeklom iz Grčke. Njegovi roditelji su pedesetih godina prošlog vijeka emigrirali u Australiju, pa tako i dan danas Houks čestita pravoslavni Božić sugrađanima. Njemu je sa 10 godina preminula majka, pa je odrastao sa samohranim ocem.

Ovo je Aleks Houk:

Prvi put se našao na udaru medija kada su ga napali zbog njegove vjeroispovijesti. Tada je Houk napisao demant i izjasnio se kao pripadnik crkve "Hilsong", globalne hrišćanske zajednice koju mnogi u Australiji smatraju sektom.

On je član Liberalne stranke, svoju stranku opisuje kao "posljednji bastion čuvanja tradicionalnih vrijednosti", a zbog svojih stavova je Houk nerijetko bio na udaru. Napravio je pravi skandal prije četiri godine. Te 2018. godine je podržao inicijativu vjerskih škola da se izbace svi gej, biseksualni i transeksualni učenici. Više puta je javno istakao da se protivi gej brakovima.

Najavljeno je da bi konačnu odluku o tome mogao da donese u noći između ponedjeljka i utorka oko jedan čas poslije ponoći. Ukoliko do toga dođe, Novakov pravni tim ima pravo da uloži žalbu i da se nastavi sudski postupak, ukoliko odluči da to ne učini Đoković će i definitivno moći da se opusti i da se fokusira na napad na 21. grend slem titulu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC