NEVEROVATNO

Novak ne može da pobijedi zbog ovoga: Ministar je spremio klopku - i ako uspije žalba, treći put mu ukidaju vizu!

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatne igre australijskih vlasti ovih dana...

Izvor: Profimedia/YouTube/ABC News (Australia)/Printscreen

I dalje se čeka na rasplet oko situacije Novaka Đokovića u Australiji. Posle burnog dana u petak, kada mu je ministar za imigracije ukinuo vizu i prebacio slučaj na federalni sud, uslijedilo je saslušanje advokata obje strane kako bi se utvrdili naredni koraci.

Otkrivena je satnica svega što ovog vikenda čeka Đokovića pred početak Australijan opena, kao i plan njegovih advokata, a Novak će biti saslušan u petak u 22.00po našem vremenu. Ipak, pojavile su se i nove informacije koje dokazuju da čak i da Đoković i drugi put pobijedi Australiju na sudu - tu neće biti kraj priče!

O čemu se zapravo radi?

Još ranije je otkriveno da će Novak imati male šanse na ovom suđenju, jer se sve mijenja. To je objasnila australijska pravnica Sangita Pilaj.

Ona je objasnila da je odluka donijeta po sekciji iz zakona "133C(3)", ali čak i da je Novakovi advokati obore tokom suđenja koje slijedi ovog vikenda, ministar Aleks Houk će još jednom moći da mu ukine vizu - po sasvim drugom osnovu!

Pilaj je navela da je u pravnom smislu sada irelevantno to da li je Đoković dao tačnu ili netačnu informaciju o zemljama u kojima je bio u posljednjih 14 dana prije ulaska u Australiju, što mu se u prethodnim danima spočitavalo kao veliki problem.

Međutim, ako Novakov tim pobijedi na sudu i povrati njegovu vizu, ministar Houk bi onda upravo po sekciji 109, koja se tiče detalja o Đokovićevim kretanjima prije ulaska u zemlju, mogao da ponovo ukine njegovu vizu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

Praktično, ovo je postala igra u kojoj Đoković ne može da pobijedi, jer bi Houk mogao da iznova povlači njegovu vizu. Sve ovo navodi na to da su jako male šanse da će Novak nastupiti na Australijan openu.

Čak i u scenariju u kojem pobijeđuje za vikend na suđenju, a onda i u ponedeljak u prvom kolu Australijan opena, ministar za imigracije bi ponovo mogao da mu oduzme vizu i smjesti ga u imigracioni "hotel" dok se ne sačeka kraj novog slučaja...