NEVEROVATNO

Sramno! Australijan open Novaka zove distrakcijom, pa hvale sami sebe!?

Autor Goran Arbutina

Novo saopštenje Tenis Australije pokazuje veliko nepoštovanje prema devetostrukom šampionu Australijan opena.

Izvor: Profimedia

U Australiji baš nemaju obraza! Počeo je Australijan open bez deportovanog Novaka Đokovića, a organizatori takmičenja su odlučili da se ponovo oglase o čitavom slučaju.

I dok Greg Rusedski i Džon Mekinro brane Srbina, Tenis Australija je izdala novo sramno saopštenje o slučaju Đokovića - njegovo ime nigde nije navedeno, ali je jasno da se sve vrijeme radi o njemu!

Nakon što je Federalni sud u nedjelju potvrdio odluku o deportaciji Đokovića, Tenis Australija se šturo oglasio i pokazao neprofesionalizam.

Sada su to ponovo uradili, na možda još neprimjereniji način. Oni su u saopštenju nevješto izbjegli da spomenu ime Novaka Đokovića, a njegovo sramno tretiranje od strane australijskih vlasti opisali su kao - "odvraćanje pažnje za sve". Usput su uspjeli da čak i sami sebe pohvale!?

Novo saopštenje Tenis Australije - čiji Australijan open doživljava fijasko - prenosimo u cjelosti:

"Upravni odbor Tenis Australije, uz podršku svojih pridruženih članica, želi da izda sljedeću izjavu u vezi sa Australijan openom 2022. Željeli bismo da bude jasno od samog početka da poštujemo odluku ministra za imigraciju i odluku Saveznog suda Australije tokom vikenda.

Australijan open 2022. je počeo, a naš prioritet je uvek bio da organizujemo jedan od najvećih svjetskih sportskih događaja i da pružimo najbolje moguće iskustvo za sve naše igrače, navijače i zajednicu. Otvoreno prvenstvo Australije je izložba Melburna i Australije koju vole igrači iz cijelog svijeta.

Tenis Australija je blisko sarađivao sa saveznom i viktorijanskom vladom tokom protekle godine kako bi igračima, osoblju i navijačima pružio bezbjedan Australijan Open.

Pokretanje velikog međunarodnog sportskog događaja tokom pandemije koja nastavlja da se razvija i izaziva sve nas, veoma je zahtjevno za sve zainteresovane strane. Upravni odbor i pohvaljuje izvršnog direktora Tenis Australija i cijeli tim Tenis Australje za njihov naporan rad i posvećenost omogućavanju spektakularnog teniskog ljeta.

Kao australijska teniska porodica, shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve, i duboko žalimo zbog uticaja koji je ovo imalo na sve igrače. Uvijek postoje lekcije koje treba naučiti, a mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme i implementacije kako bismo obezbijedili naše planiranje – kao i svake godine. Taj proces uvijek počinje kada šampioni Australijan opena podignu svoje trofeje.

Australija ima jaku i ponosnu tenisku tradiciju i bilo je fantastično vidjeti publiku kako navija za najbolje igrače svijeta uoči i tokom prvih dana Australijan opena. Mi, kao i igrači, i svi ljubitelji tenisa ovdje i širom svijeta, želimo da se sada fokusiramo na igru za koju smo svi toliko strastveni. Radujemo se sjajnim dvjema sedmica tenisa pred nama", stoji u saopštenju organizatora Australijan opena.

Evo kako je izgledao Đokovićev dolazak u Beograd nakon napuštanja Australije: