• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramno! Australijan open Novaka zove distrakcijom, pa hvale sami sebe!?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novo saopštenje Tenis Australije pokazuje veliko nepoštovanje prema devetostrukom šampionu Australijan opena.

 Australijan open saopštenje Novaka Đokovića zovu distrakcijom Izvor: Profimedia

U Australiji baš nemaju obraza! Počeo je Australijan open bez deportovanog Novaka Đokovića, a organizatori takmičenja su odlučili da se ponovo oglase o čitavom slučaju.

I dok Greg Rusedski i Džon Mekinro brane Srbina, Tenis Australija je izdala novo sramno saopštenje o slučaju Đokovića - njegovo ime nigde nije navedeno, ali je jasno da se sve vrijeme radi o njemu!

Nakon što je Federalni sud u nedjelju potvrdio odluku o deportaciji Đokovića, Tenis Australija se šturo oglasio i pokazao neprofesionalizam.

Sada su to ponovo uradili, na možda još neprimjereniji način. Oni su u saopštenju nevješto izbjegli da spomenu ime Novaka Đokovića, a njegovo sramno tretiranje od strane australijskih vlasti opisali su kao - "odvraćanje pažnje za sve". Usput su uspjeli da čak i sami sebe pohvale!?

Novo saopštenje Tenis Australije - čiji Australijan open doživljava fijasko - prenosimo u cjelosti:

"Upravni odbor Tenis Australije, uz podršku svojih pridruženih članica, želi da izda sljedeću izjavu u vezi sa Australijan openom 2022. Željeli bismo da bude jasno od samog početka da poštujemo odluku ministra za imigraciju i odluku Saveznog suda Australije tokom vikenda.

Australijan open 2022. je počeo, a naš prioritet je uvek bio da organizujemo jedan od najvećih svjetskih sportskih događaja i da pružimo najbolje moguće iskustvo za sve naše igrače, navijače i zajednicu. Otvoreno prvenstvo Australije je izložba Melburna i Australije koju vole igrači iz cijelog svijeta.

Tenis Australija je blisko sarađivao sa saveznom i viktorijanskom vladom tokom protekle godine kako bi igračima, osoblju i navijačima pružio bezbjedan Australijan Open.

Pokretanje velikog međunarodnog sportskog događaja tokom pandemije koja nastavlja da se razvija i izaziva sve nas, veoma je zahtjevno za sve zainteresovane strane. Upravni odbor i pohvaljuje izvršnog direktora Tenis Australija i cijeli tim Tenis Australje za njihov naporan rad i posvećenost omogućavanju spektakularnog teniskog ljeta.

Kao australijska teniska porodica, shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve, i duboko žalimo zbog uticaja koji je ovo imalo na sve igrače. Uvijek postoje lekcije koje treba naučiti, a mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme i implementacije kako bismo obezbijedili naše planiranje – kao i svake godine. Taj proces uvijek počinje kada šampioni Australijan opena podignu svoje trofeje.

Australija ima jaku i ponosnu tenisku tradiciju i bilo je fantastično vidjeti publiku kako navija za najbolje igrače svijeta uoči i tokom prvih dana Australijan opena. Mi, kao i igrači, i svi ljubitelji tenisa ovdje i širom svijeta, želimo da se sada fokusiramo na igru za koju smo svi toliko strastveni. Radujemo se sjajnim dvjema sedmica tenisa pred nama", stoji u saopštenju organizatora Australijan opena.

Evo kako je izgledao Đokovićev dolazak u Beograd nakon napuštanja Australije:

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

8. Xy

Ma kakvi i**oti, a za sve su krivi. Nadam se da ce Novak traziti odštetu, jer su ga upravo oni uvalili, dajuci mu vizu bez provjere i dogovora sa vladom. Treba ih tužiti.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC