Ostali sportovi

BiH domaćin Svjetskog prvenstva u tekvondou za kadete!

Autor Dragan Šutvić

Sarajevo je izabrano većinom glasova, a grad-protivkandidat bio je Kankun.

Izvor: Promo/Tekvondo Savez BiH

Bosna i Hercegovine biće domaćin kadetskog Svjetskog prvenstva u tekvondou 2023. godine, saopšteno je iz Tekvondo saveza BiH!

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Svjetske tekvondo federacije glasalo se između Meksika i Bosne i Hercegovine, a nakon prezentacije pristupilo se glasanju na kojem je BiH dobila domaćinstvo većinom glasova.

"Odlučivalo se između meksičkog Kankuna, jednog od najpoznatijih turističkih gradova svijeta, i Sarajeva, a 90 posto članova Upravnog odbora dalo je glas Bosni i Hercegovini što je najbolji pokazatelj našeg statusa u tekvondo svijetu. Predsjednik Ču se zahvalio i dao punu podršku za organizaciju ovog takmičenja. Izuzetno je zadovoljstvo i privilegija dobiti ovakvu odluku i povjerenje Svjetske tekvondo federacije", istakao je Vedran Ćubela, generalni sekretar Tekvondo saveza Bosne i Hercegovine.

Tekvondo savez BiH ranije je organizovao dva evropska prvenstva, 2020. za seniore i kadete, te 2021. godine za juniore, a sada će po prvi put biti domaćin takmičenja na svjetskom nivou.

Konačan datum održavanja prvenstva biće naknadno određen.