Istorija!

To što je Novak uradio Nadalu nije viđeno u istoriji tenisa! Britanac izdvojio 1 meč zbog koga je Đoković najbolji ikada

Autor Bojan Jakovljević

Prisjetio se velike pobjede nad Nadalom i rekao da nikada bolji tenis nije viđen.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji britanski teniser, a sada dugogodišnji teniski komentator Endru Kesl nedavno je dobio zanimljivo pitanje. Novinare je zanimalo koji je po njegovom mišljenju najbolje odigran meč u istoriji tenisa. 

"Od svih nevjerovatnih tenisera, ako bi morao da izabereš jednog koji je odigrao najbolji teniski meč koji si ikada vidio, koga bi izabrao?", glasilo je pitanje.

A odgovor je naravno glasio - Novak Đoković! Sjetio se Britanac 2019. godine i finala Australijan opena. Đoković je te godine igrao zaista nevjerovatan tenis, a jedini koji ga je na cijelom turniru namučio bio je Danil Medvedev u četvrtom kolu. On mu je uzeo jedan set, a nakon toga svi su padali lagano.

Nišikori se povukao poslije dva seta u četvrtfinalu, Luka Puj je u polufinalu uzeo tek četiri gema, a onda je Novak Đoković pokazao Rafaelu Nadalu ko je gazda u Melburnu! 

"Mislim da je meč kada je Đoković savladao Nadala u Australiji i izgubio samo osam gemova u tom finalu 2019. godine najbolji meč koji sam vidio u bilo kom sportu", rekao je Kesl. 

Novak je do titule došao rezultatom 6:2, 6:3, 6:2, a Britancu je jasno zašto je Novak najbolji ikada. Jednostavno, sve osnovne stvari radi najbolje moguće. 

"Suština svakog sporta je da si sjajan u njegovim osnovama. Tu je za mene ljepota velikih sportista i Novak jednostavno briljantno radi te stvari. Njegov ritern pada na milimetar od osnovne linije, čak i kada je servis sjajan", rekao je Kesl. 

Naravno pratio je Britanac i ovogodišnje izdanje prvog grend slema sezone i smatra da je poruka poslata pobjedom Rafaela Nadala. 

"Sva trojica su bili fenomenalni za naš sport i poruka je da nisu gotovi! Nevjerovatno je kako to rade, njihova motivacija je nestvarna", zaključio je Kesl.