Ludilo!

MMA šampion mijenja sport da bi prebio boksera: Dobijaju po 100.000.000 dolara za meč?

Autor Haris Krhalić

Dvojica šampiona će boksovati, a MMA borac želi veliku pobjedu u novoj karijeri.

Izvor: Profimedia

Posljednjih godina često gledamo borbe po bokserskim pravilima ljudi koji zapravo nisu profesionalni bokseri, a jedna koja se najavljuje bila bi posebno interesantna. Jedan od najpoznatijih MMA boraca današnjice spreman je da uđe u ring protiv bokserskog šampiona!

Kamaru Usman bi tokom ove godine mogao da odmjeri snagu protiv Kanela Alvareza, čovjeka sa 60 profesionalnih boks mečeva i samo jednim porazom.

On obožava da bude u ringu, već ima zakazan meč za maj, a planira i dvije borbe nakon toga do kraja 2022. godine. jedna od njih mogla bi da bude protiv Usmana, koji bi promijenio sport kako bi ljubiteljima borilačkih sportova priredio najbolju borbu godine.

I odlično bi prošao zbog toga, barem sa finansijske strane.

Po pisanju inostranih medija, obojica boraca bi dobila po 100 miliona američkih dolara za ovaj meč, što je impresivan novac.

"Govorimo o devetocifrenim brojkama", rekao je Kamaru i tako najavio da brojka možda i prelazi 100 miliona.

Poznati MMA borac objasnio je da vidi sebe kao pobjednika tog duela, iako nema mnogo bokserskog iskustva.

"Već sam rekao da ću tokom 2022. godine šokirati svijet. U julu imam Leona Edvardsa, a u septembru bih mogao da zaustavim Kanela Alvareza. Apsolutno mogu da vidim sebe kako pobjeđujem u tom meču", rekao je Nigerijac koji se takmiči u UFC organizaciji.

Meksikanac je imao veoma kratak odgovor na ovakvu ponudu...

"Zašto da ne? Nikada ne treba odbiti", rekao je Alvarez.

Tagovi