• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISPRAVKA: Kličko nije obukao uniformu i ne čeka Ruse sa puškom

Autor Dragan Šutvić

Nakon što je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko najavio da će ostati u Ukrajini i boriti se u ratu protiv Rusije, na portalu Mondo.ba objavljena je njegova fotografija u uniformi koja je nastala prošle godine, što je manipulisanje činjenicama.

 vitalij kličko ide u rat Izvor: Youtube/Screenshot/FM Images Albania

Na portalu mondo.ba objavljena je 26.2.2022. vijest da je "Kličko obukao uniformu i čeka Ruse sa puškom", što je manipulacija činjenicama, jer je korišćena fotografija nastala u martu 2021. On je tog dana prošao borbenu i streljačku obuku zajedno sa načelnicima i zamjenicima načelnika kijevskih opština, a ta fotografija je manipulativno podijeljena kao da je snimljena nakon ruskog napada na Ukrajinu, što nije tačno.

Nespretna oprema teksta mogla je čitaoca da dovede u zabludu da su fotografije nastale nakon početka Ruske invazije na Ukrajinu, te Mondo ovom prilikom ispravlja sporne delove.

Vitalij Kličko (50 godina, 203 centimetra), bivši bokserski šampion sveta, trenutno je gradonačelnik Kijeva i jedan od simbola otpora te zemlje napadu Rusije. Snažni sportista odazvao se pozivu na opštu mobilizaciju.

Uz boks, on poseduje i doktorat u medicini i filozofiji, a sada poručuje da će se boriti rame sa Ukrajincima i sa svojim bratom Vladimirom (45), koji je takođe bivši svetski prvak.

"Jedan gradski distrikt od mene, moja mala devojčica ide u školu. Ovde me je dovela ljubav prema gradu, domu, porodici, komšijama, ćerki... Preduzeo sam inicijativu i sada učestvujem u teritorijalnoj odbrani. Ne mogu da sve posmatram mirno i to neću da radim. Zato sam se prijavio u TO ove države i Kijeva", rekao je on.

I Vitalij i Vladimir su multimilioneri i sinovi su bivšeg pukovnika armije Sovjetskog saveza, takođe Vladimira Klička, koji je imao važnu ulogu u operaciji saniranja posledica nuklearne nesreće u Černobilju 1986.

Njihov otac je umro od raka, što je direktno dovedeno u vezu sa zračenjem koje je pretrpeo u razorenoj nuklearnoj elektrani. Njegov mlađi sin, Vladimir Kličko (45), u subotu je poslao poruku celom svetu: "Obraćam se svima. Zaustavite ovaj rat koji je Rusija pokrenula. Danas su civili pogođeni raketama, civili su ubijani i to se događa u srcu Evrope. Nema vremena za čekanje, jer će ovo dovesti do humanitarne katastrofe. Morate da delujete odmah da zaustavite rusku agresiju sa bilo čime što možete da imate. Uradite to sada, za sat vremena, sutra će biti prekasno. Molim vas, stupite u akciju sada. Delujte sada, zaustavite rat!", rekao je on.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Max

Kakvo mazanje, i kakva foluska😂.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC