OTKRIO SVE

Pepe Imaz otvoreno pričao o Novaku: Imam tu čast da vidim kakav je! Španac otkrio kako komunicira sa Srbinom!

Autor Bojan Jakovljević

Španski trener Pepe Imaz je dao intervju o Novaku Đokoviću, njihovom odnosu, komunikaciji, saradnji...

Izvor: Profimedia

Kada god se spomene ime Pepea Imaza navijači Novaka Đokovića se hvataju za glavu. Španski trener, koji je često opisivan kao "guru" srpskog asa je otvoreno pričao o odnosu koji ima sa Noletom i kako stvari između njih funkcionišu.

U intervjuu koji je dao za "Punto de break" Španac je otkrio detalje njihove saradnje, način na koji komuniciraju, kao i stvari koje je uspio da primijeti kod Srbina koje ga raduju. Prije svega je pričao o njegovoj mentalnoj snazi.

Podsjetio je Pepe sve na djetinjstvo i odrastanje kakvo je Novak imao. Posebno zbog NATO bombardovanja i treniranja u specifičnim okolnostima.

"Novak ima nevjerovantu mentalnu snagu. Imao je to uvijek, samo je pronašao balans, harmoniju i našao je način, pošto mi nismo savršena bića. Morate takođe da se stavite i u njegovu situaciju, kroz šta je sve prošao. Kada je bio dijete bombe su padale oko njega, sirene su se čule, ratno stanje...", počeo je Imaz.

Ističe da je balans ključna riječ.

"Mnogo je napredovao, prije svega kao čovjek i to mu je pomoglo da pronađe pravi balans i da ispravi stvari koje nisu bile u harmoniji."

Ispričao je i kako njih dvojica komuniciraju, najčešće je to u Marbelji pošto Novak tamo ima kuću, a u tom gradu Imaz živi.

"Ne postoji neko pravilo ili neki poseban način komunikacije. Jednostavno je, ako želim ja njemu nešto da kažem ili on meni, pokucamo na vrata i razgovaramo. Ako ih otvori i kaže 'Pepinjo, možemo li da se vidimo', onda to i uradimo."

Uvjeren je da će srpski teniser još dugo biti na teniskim terenima.

"Imam tu čast da vidim kakav je Novak kao ljudsko biće, kada je u svojoj kući i mogu da kažem da se razvija sve više i više. Ima veliko srce, dušu i to moram da naglasim. Što se igračkog dijela tiče, vidi se da želi da nastavi da se takmiči, fizički se dobro osjeća, brine se o sebi i zna kako da vodi brigu o svom tijelu i da radi ono šta misli da mu pomaže", zaključio je Imaz.