Ovako se voli klub!

Važniji Borac m:tel od maturske večeri! Dvojica banjalučkih rukometaša odlučili da idu na utakmicu umjesto mature!

Autor Nebojša Šatara

Ovo je jedan od razloga zašto je Rukometni klub Borac m:tel novi šampion Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Crveno-plavi su poslije dvije godine vratili titulu u Banjaluku!

Iako nisu imali rezultatski imperativ nakon podmlađivanja ekipe, Banjalučani su superiorno osvojili šampionat BiH što je nesumnjivo veliki uspjeh.

A koliko su požrtvovani bili banjalučki rukometaši najbolje pokazuje podatak da su Nikola Malivojević i Luka Perić propustili matursko slavlje zbog utakmice protiv Konjuha (25:27) iako je šampionski pehar već bio osiguran.

Na tom susretu u Živinicama Malivojević je postigao četiri, a Perić pogodak manje u jubilarnom 20. trijumfu Borca m:tel u sezoni.

"Jeste. Govorili smo im da ne putuju posebno, jer je sve bilo riješeno, ali nisu htjeli da čuju za to. Rekao sam im da je matura jednom u životu, ali su odabrali odlazak u Živinice. Mnogo radimo mimo rukometa, znali smo tokom sezone da privremeno zabranimo treninge onima koji imaju loše ocjene ili izostanke. Škola je na prvom mjestu i tako treba da bude", rekao je trener Mirko Mikić u intervjuu za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, ekipa je mnogo napredovala od početka sezone.

"Možda je ovo jedan od primjera - kada vidim da recimo Luka Perić promaši dvije, tri lopte, ja se zapitam šta se dešava. A onda se sjetim da je taj momak 2003. godište i da ide u školu, bez obzira na to što je reprezentativac. Imamo osam igrača koji idu u školu, sa njima moraš drugačije - da ih podržavaš, ali i da im ne daš da iskoče. Stariji su bili tu da paze, smiruju, svi su bili jednaki. Najviše me ohrabruje da imaju još mnogo prostora", dodao je trener banjalučkih rukometaša.

(mondo.ba)

Tagovi