• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić ponosan na mladu ekipu: Titula nije bila prioritet, ali momci su odigrali zrelo i fantastičnom igrom zaslužili je!

Autori Bojan Jakovljević Autori Dragan Šutvić

Banjalučani slave šestu titulu šampiona BiH, a trener Mirko Mikić zadovoljno trlja ruke jer je dobio igrače na duži period.

 Trener Borca m:tel Mirko Mikić zadovoljan nakon šeste titule šampiona BiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Remijem sa Slobodom 27:27, rukometaši Borca m:tel okončali su sezonu u Premijer ligi BiH u kojoj su stigli do šeste titule šampiona BiH.

Tokom cijele sezone tim mladog stručnjaka Mirka Mikića bio je u vrhu, te uprkos činjenici da se radi o veoma mladom sastavu pokazao da je najkvalitetniji tim u ligi.

Možda će vas zanimati

Sezona je okončana odličnom utakmicom sa Tuzlacima, najbližim pratiocima "crveno-plavih". Golman Berin Brkić odbranio je sedmerac u posljednjim trenucima meča, te tako osigurao bod svom timu u jednom meču koji nije imao rezultatski značaj.

"Utakmica bez rezultatske važnosti, bili smo rasterećeni i oni i mi. Vidjeli smo lijepe momente na obje strane, a važno mi je da su ovi klinci, koji su danas dobili šansu, a nisu igrali toliko tokom sezone, jako dobro je iskoristili i pokazali da ozbiljno možemo računati na njih u rotaciji naredne sezone", rekao je za MONDO Mirko Mikić po završetku susreta, nakog kojeg je uslijedilo slavlje, te dodjela pehara i medalja.

Titula se, nakon pauze od 12 mjeseci, vratila u Banjaluku.

"Odigrali smo dobru sezonu. Uporno sam govorio tokom cijele sezone da za krajnji cilj nismo imali rezultat, odnosno mjesto na tabeli, nego da se baziramo na našu izvedbu i to je ono čime sam posebno zadovoljan s obzirom da smo imali mladu ekipu, u prosjeku ispod 20 godina. Nisam znao kako ćemo se ponašati u teškim momentima, ali momci su odigrali zrelo, fantastično", zadovoljan je Mikić zbog titule, ali i činjenice da je vjerovatno dobio mnogo igrača "na duže staze".

Sezona ipak nije još uvijek završena. Slijede kup utakmice, ali prije svega proslava šampionske titule.

"Prvo ide fešta, malo ćemo se opustiti, a onda nas očekuju obaveze u Kupu Republike Srpske, nakon čega ćemo razmišljati o Kupu BiH. Moramo vidjeti sa kakvim snagama raspolažemo, na koga ćemo moći da računamo, jer je nekoliko igrača imalo grčeve i naredni period ćemo iskoristiti za oporavak", poručio je za kraj Mikić.

Borac m:tel šesti put je postao šampion BiH. Prethodno je to činio 2013, 2014, 2015, 2017. i 2020, a tokom svih sezona dres "crveno-plavih" nosio je Đorđe Ćelić, koji se sa titulom otišao u zasluženu penziju.

PROČITAJTE I OVO:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC