• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veselin Vujović za MONDO: Od srca čestitam titulu svima u Borcu m:tel, Banjaluka je moja druga kuća!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni Veselin Vujović je iz dalekog Irana uputio najiskreniju čestitku banjalučkom Borcu m:tel na osvojenoj tituli šampiona Bosne i Hercegovine.

 Veselin Vujović za MONDO: Od srca čestitam titulu svima u RK Borac Banjaluka je moja druga kuća! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac m:tel je ponovo šampion BiH!

Banjalučani su pod trenerskom palicom Mirka Mikića ove sezone briljirali sa mladom ekipom i više nego zasluženo stigli do šampionskog trofeja.

Iako je prethodna kampanja sa bivšim šefom struke Veselinom Vujovićem na kormilu bila teška i rezultaski neuspješna, Mikić je u razgovoru za "Glas Srpske" priznao da je od iskusnijeg kolege mnogo naučio i primjenio u aktuelnoj sezoni.

"Mnogo sam naučio od Vuje, koliko god da je sezona bila rezultatski loša. Čujemo se i dan-danas. Mnogo savjeta mi je dao i prihvatio sam neke stvari. Neki od mojih igrača sigurno ne bi odigrali na ovakvom nivou da mi Vujović nije otvorio oči", rekao je Mikić.

Lijepe riječi od aktuelnog trenera svog bivšeg kluba stigle su i do Teherana, gdje je Vujović preuzeo tamošnji nacionalni tim Irana.

"Mirko je mlad i pametan čovjek koji zna šta i kad treba da kaže, on i njegov stručni štab zajedno sa upravom kluba zaslužili su titulu jer u Banjaluci rade pod stalnim pritiskom rezultata. Ponosan sam ako sam i malim dijelom doprinio da se osvoji titula, Borac m:tel i Banjaluka su moja druga kuća i bez obzira na neuspješan boravak tamo mislim da su mi vrata uvijek otvorena. Borac je ove sezone igrao dobar, brz i moderan rukomet, u utakmicama protiv direktnih rivala su bili hrabri i odlučni, protiv autsajdera sigurni, afirmisali su se i mladi igrači, a Borac m:tel je dobio trenera za narednu deceniju. Iskreno se nadam da ce ovo biti podstrek više u naporima da se Borac vrati među najbolje klubove u regionu. Stručnom štabu, igračima, upravi kluba i svim istinskim ljubiteljima rukometa u Republici Srpskoj od srca čestitam titulu iz dalekog i ljubaznog Irana", rekao je Vujović za MONDO.

Šezdesetjednogodišnji trener predvodiće selekciju Irana na Azijskim igrama 2022. godine, Igrama islamske solidarnosti i Svjetskom prvenstvu naredne godine.

"Prisustvovao sam takmičenju iranske lige u Isfahanu i moram reći imaju dobru infrastrukturu. Poznajem iranski rukomet. Otkako sam stigao u Iran, saznao sam koliko su ljudi gostoljubivi. Vrlo brzo krećemo s treninzima", dodao je legendarni Vuja.

Podsjetimo, Veselin Vujović (Cetinje, 18. januara 1961) je kao rukometaš sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine, a bio je i bronzani na Igrama u Seulu četiri godine kasnije, kao i šampion svijeta.

U klupskoj karijeri sa šabačkom Metaloplastikom i Barselonom je osvojio dvije titule prvaka Evrope.
Kao trener osvajao je s skopskim Vardarom regionalnu SEHA ligu, a pored PPD Zagreba i makedonskog tima, vodio je i španski Siudad Real i selekcije Srbije i Crne Gore, Slovenije (osvojio bronzu na SP 2017. godine u Francuskoj) , slovenački Kopar i banjalučki Borac m:tel.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC