Sjajno

Federer stao do Đokovića i izvadio telefon: "Idem sa prijateljima na večeru!" Cijeli svijet prati šta rade najveći

Autor Bojan Jakovljević

Sjajne fotografije iz Londona, gdje se "Velika četvorka" sjajno provodi pred početak Lejver kupa

Izvor: Twitter/rogerfederer

Švajcarski teniser Rodžer Federer došao je na Lejver kup u London da završi karijeru, ali i da se zabavi. Tako je u četvrtak, prije gala večere u čast zvučnog turnira, Švajcarac objavio fotografiju na kojoj je stao kraj Novaka Đokovića sa telefonom i uslikao sjajan "selfi", na kojem su i Endi Marej i Rafael Nadal. Četvorica legendarnih tenisera na istom mjestu uživaju u Londonu i spremaju se za turnir na kojem će se Federer u petak oprostiti od aktivnog igranja tenisa učešćem u meču dublova u kojem će mu partner biti Rafael Nadal.

Neposredno prije odlaska na gala večeru sa preostalom trojicom najvećih tenisera u prethodnih 20 godina, Federer je u odijelu uzeo reket za stoni tenis i dobro se zabavio sa teniserom iz Kanade Vasekom Pospišilom (32). "Malo kratkog zagrijavanja prije gala večere", objavio je Švajcarac, uz video snimak na kojem igra tenis sa nekadašnjim osvajačem Vimbldona u konkurenciji dublova.

Đoković, Federer, Nadal i Marej trenirali su u četvrtak tokom dana u dvorani "O2", u kojoj će ovaj zvučni turnir biti održan od petka. Endi Marej, definitivno član tog društvo koji je imao najviše problema sa povredama u karijeri, objavio je na svom Instagram nalogu fotografiju "Velika trojka i jedan klovn", na kojoj su sva četvorica asova.

U međuvremenu se oglasio i Novak Đoković, porukom da se jednom u životu događa da se na terenu sretne sa takvim rivalima.

"Jedinstvena životna prilika da budem na istom terenu sa ovim legendama i rivalima. Hvala Lejver kupu što je ovo učinio mogućim. Jedva čekam sjajan vikend tenisa i proslavu Rodžerove karijere", objavio je Nole.

Podsjetimo, Federer je odluku o povlačenju objavio ovog septembra, nakon što duže od godinu dana nije nastupio. Posljednji meč odigrao je na Vimbldonu 2021, a iz najboljih 50 igrača na ATP listi ispao je u junu 2022. Mjesec kasnije, sredinom jula, prvi put od kada je profesionalac izgubio je "renking" jer nije mogao da nastupa zbog povreda i operacija koljena. Ipak, dovoljno se spremio da ove nedjelje nastupi na Lejver kupu.

"Naravno, igraću i dalje tenis, ali samo ne na grend slemovima, ni na ATP turu." Njegovi i Nadalovi protivnici u oproštajnom meču u petak biće Džek Sok i Fransis Tijafo. Biće sigurno veoma emotivno ispratiti u penziju jednog od najvećih tenisera u istoriji, a za mnoge najelegantnijeg igrača koji je igrao "bijeli sport".

Švajcarski teniser Rodžer Federer došao je na Lejver kup u London da završi karijeru, ali i da se zabavi. Tako je u četvrtak, pre gala večere u čast zvučnog turnira, Švajcarac objavio fotografiju na kojoj je stao kraj Novaka Đokovića sa telefonom i uslikao sjajan "selfi", na kojem su i Endi Marej i Rafael Nadal. Četvorica legendarnih tenisera na istom mestu uživaju u Londonu i spremaju se za turnir na kojem će se Federer u petak oprostiti od aktivnog igranja tenisa učešćem u meču dublova u kojem će mu partner biti Rafael Nadal.