• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal, Federer, Đoković i neki klovn sa njima! Endi Marej je car, oglasio se na Instagramu i nasmijao sve! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Endi Marej objavio sliku sa Federerom, Nadalom i Đokovićem.

 Zanimljiva poruka Endija Mareja Izvor: Profimedia

Trojica najvećih tenisera u istoriji, Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, zajedno su u četvrtak na terenu, na treningu pred Lejver kup na kojem će se Federer u petak oprostiti od aktivne karijere. Zajedno sa njima, u Londonu je na treningu i Endi Marej, veliki teniser sa kojim postaju "Velika četvorka", mada on to ne vidi tako.

Duhoviti škotski as objavio je na svom Instagram profilu fotografiju sa trojicom najvećih, uz komentar: "Velika trojka i neki klovn. Nemate tako često priliku da vidite ovakve treninge. Kakva apsolutna privilegija da budem na terenu zajedno sa ovim asovima posljednji put", napisao je nekadašnji Broj 1, olimpijski i grend-slem šampion.

Marej je trostruki osvajač grend-slem turnira (dva puta je osvojio Vimbldon, jednom US open) i uz to je dva puta osvajao zlato na Olimpijskim igrama - u Londonu 2012. i u Riju 2016. godine. Na njegovu nesreću, igrao je u eri najvećih svih vremena, pa je tako čak pet puta gubio u finalima Australijan opena (jednom protiv Federera, četiri puta protiv Novaka), a 2016. je stigao i do finala Rolan Garosa i izgubio u duelu proti Đokovića.

Na nesreću Britanca i svih ljubitelja tenisa, Marejev vrhunac karijere trajao je do 2016. godine, jer je sa 29 počeo sve češće da pauzira zbog povreda, pa je 2018. ispao iz Top 100 tenisera na ATP listi. Tokom 2020. se vratio na teren i ostvario prvu pobjedu poslije tri godine patnje zbog operacije kuka i niza drugih problema. Ove sezone učestvovao je na nizu turnira, na Australijan openu ispao u drugom kolu, u Madridu je eliminisao Dominika Tima i Denisa Šapovalova, pa se povukao pred meč protiv Novaka Đokovića, a na Vimbldonu je stao u drugom kolu.

S obzirom na trud koji ulaže, ne bi trebalo očekivati da i on ove sezone završi karijeru, ali se čini da ćemo ga ipak veoma teško gledati iole blizu igračkog nivoa na kojem je nekad bio. Marej je igrao protiv Đokovića 36 puta i pobijedio je 11 puta Srbina, protiv Federera je igrao 25 puta i skor je 14-11 za Švajcarca, a u duelima protiv Nadala ima skor 7-17.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC