Ostali sportovi

Šok za Novaka u Londonu - poraz za kraj: Đoković zablistao na momenat, ali onda je sve stalo!

Autor Haris Krhalić

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je svoj posljednji meč na Lejver kupu!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije uspio da pobijedi na svom poslednjem meču u Lejver kupu, pošto je od njega bio bolji mladi kanadski teniser Feliks-Ože Aljasim. 

On je rutinski dobio prvi set, a onda je Novak u drugom uspio da pruži sjajan otpor uprkos servisu koji ga nije slušao i na kraju se sve riješilo u taj-brejku. Na kraju je Kanađanin burno proslavio svoju sjajnu pobjedu i duel Evrope i Svijeta biće riješen tek poslije dubl mečeva posljednjeg dana takmičenja. 

OŽE ALJASIM - ĐOKOVIĆ 6:3 - 7:6

U prvom setu je Novak krenuo sjajno, oduzeo je servis svom rivalu, ali onda je sve stalo! Kada se očekivala dominacija najboljeg tenisera Srbije ikada, njega je prije svega "izdao" servis i do kraja meča Ože-Aljasim je uspio to da iskoristi pošto je, kako je sam rekao na kraju, odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. 

Nije dugo tu početnu prednost zadržao naš teniser, pošto je već u četvrtom gemu prvog seta rival vratio brejk, a u samom finišu prvog dijela meča je uspio da uzme još jedan gem na Đokovićev servis i povede sa 1:0 u setovima.

U drugom setu je odmah krenulo loše po Đokovića koji je na samom startu izgubio svoj servis, a iako je uspio da vrati brejk u taj-brejku mlađi i svakako spremniji teniser uspio je da pobijedi!