SVAKA ČAST!

Sanjao sam o velikoj karijeri! Đoković nastavio da piše istoriju, pa poručio: Zbog toga sam postao gladniji za uspjehom!

Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković nije krio zadovoljstvo poslije 90. titule u karijeri.

Izvor: Twitter/TennisTV/printscreen

Novak Đoković nastavio je da piše istoriju svjetskog tenisa. Osvojio je 90. titulu u karijeri! U finalu turnira u Astani savladao je Stefanosa Cicipasa - 6:3. 6:4. Bio je to osmi trijumf protiv grčkog tenisera u međusobnim susretima. Bio je prezadovoljan poslije velikog uspjeha i nove pobjede. Odigrao je gotovo savršen meč, izuzev dva servis gema njegov protivnik nije imao nikakvu šansu. Izgledalo je u nekim momentima kao da je početak turnira, a ne meč za pehar. Ovo je bilo deveto finale turnira iz serije 500 za Grka i deveti poraz.

Po završetku susreta prvo je novinar pitao Novaka da li je maštao da će imati ovoliko trofeja.

"Sanjao sam i uvijek sam se nadao da ću imati veliku karijeru, nisam znao koliko titula ću osvojiti, ali sam uvek želio da dođem do velikih visina. Privilegovan sam što igram ovako dobro u ovoj fazi karijere, 35 nije isto kao 25 godina. Iskustvo mi je mnogo pomoglo, prije svega da mentalno priđem meču", rekao je Novak.

Usljed svih dešavanja srpski igrač imao je dugu pauzu, nije igrao više od tri mjeseca, još od Vimbldona. Priznao je da mu je to pomoglo.

"Jeste, pauza je povećala moju glad za uspjehom. Nisam mogao da tražim bolji restart sezone. Od Madrida izgubio sam samo od Rafe na Rolan Garosu, sve ostalo sam dobio. Motivisan sam da sezonu završim ovako kako sam radio ove dvije sedmice", zaključio je Đoković.