SVAKA ČAST

Kakav šok u Formuli 1 - potpuno neočekivana pobjeda: Slavlje koje je prisjelo Šumaheru, servirao mu "Aufiderzen"!

Autor Bojan Jakovljević

Has je ovog vikenda osvojio prvu "pol" poziciju, dok im je drugi vozač bio na začelju.

Izvor: Twitter/Formula 1/Screenshot

Odavno već znamo da je Maks Festapen novi-stari šampion Formule 1, da je Red Bul najbolji među konstruktorima, ali to ne znači da je kraj uzbuđenjima i u "revijalnim" trkama do kraja... Danski vozač Kevin Magnusen šokirao je sve u kvalifikacijama za sprint trku u Brazilu pošto je došao do "pol" pozicije, svoje prve ikada - i prve ikada za Has. Magnusen je iskoristio kišu i haos na stazi poslije udesa Džordža Rasela, a najbolje vrijeme koje je Danac gotovo odmah postavio po početku Q3 ostalo je da važi do kraja.

Uslijedilo je veliko slavlje u "boksu" Hasa, gdje je vjerovatno prethodne noći odlučeno i da se "precrta" Mik Šumaher. Dok je Magnusen dominirao stazom, njegov mladi kolega je imao najgore vrijeme od svih i to će vjerovatno biti znak Ginteru Štajneru da ga izabere novog vozača za narednu sezonu.

Drugo vrijeme u kvalifikacijama imao je Maks Ferstapen, na trećoj poziicji je Džordž Rasel, pa za njim Lando Noris koji je sve iznenadio pošto je imao stomačnih problema i bilo je neizvjesno da li će uopšte sjesti u bolid ovog vikenda.

Što se tiče poretka najboljih deset, tu su još Sainc, Okon, Alonso, Mercedes, Perez i Lekler, a upravo je vozač Ferarija bio vrlo bijesan na strategiju svog tima koji ga je ponovo iznevjerio. Nikako nisu mogli da se snađu po promjenljivom kišnom vremenu i čini se da su oni napravili najveći broj grešaka.

Sprint trka zakazana je za subotu od 20.30, ali podsjetimo da će ipak na osnovu rezultata u njoj biti određen raspored vozača na Velikoj nagradi Brazila u nedjelju. Ipak, pobjeda u kvalifikacijama i dalje se piše kao "pol" pozicija u statistici.

Tagovi