• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako ni Šumaher nije osvajao titule: Šampion oborio čuveni rekord Formule 1! Hamilton i Mercedes napravili kobnu grešku

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Maks Ferstapen pobijedio i u Meksiku i nastavio svoju nevjerovatnu sezonu

 Maks Ferstapen oborio je rekord u broju ostvarenih pobjeda u jednoj sezoni Izvor: Profimedia/Florent Gooden / Dppi/DPPI/LiveMedia

Holandski as Maks Ferstapen, novi-stari šampion Formule 1 oborio je rekord u broju ostvarenih pobjeda u jednoj sezoni. On je trijumfom u Meksiko Sitiju ostvario 14. trijumf u 20 trka ove sezone. As Red Bula bez problema je trijumfovao ispred Luisa Hamiltona iz Mercedesa, koji je bio drugi, i uspjehom za pamćenje ispisao novu stranicu istorije "najbržeg cirkusa". Do ovog vikenda, rekord su držali Mihael Šumaher i Sebastijan Fetel, sa po 13 pobjeda.

Ferstapen je počeo na "mekim" gumama i uradio je ono što malo prvoplasiranih na startu uspije u Meksiku - zadržao je vođstvo poslije prvog krivine. Uprkos Hamiltonovim naletima i konstantnom pritisku, šampion je svoj Red Bul odvezao na promjenu guma u 25 krugu, a onda je do izražaja došla i odlična taktika njegovog tima. Holanđanin je nastavio na srednje tvrdim gumama, dok je Mercedesov as produžio na tvrdim i to nije bio dobar izbor, pa je počeo da gubi dah za prvakom. "Možda ovo nije bio dobar izbor guma", rekao je Mercedesov šef Toto Volf.

Dok je Ferstapen pobjednički slavio iz bolida, trećeplasirani je kroz cilj prošao njegov kolega iz Red Bula Serhio Perez, a četvrtoplasirani je bio Džordž Rasel iz Mercedesa. Holanđanin će u preostale dvije trke imati šansu da dodatno poveća rekordnu letvicu nekim novim šampionima. Naredna će biti vožena u Sao Paulu, a sezona će biti završena u Abu Dabiju, u nedjelju 20. novembra.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC