Spektakl!

Hrvatski teškaš ide po svjetsku titulu: Napada najjačeg na svijetu, ima šansu karijere!

Autor Dragan Šutvić

Imaće veoma težak zadatak da osvoji pojas namijenjen šampionu, ali do sada je Filip Hrgović već bilježio fantastične rezultate.

Izvor: Twitter/filip_hrgovic/printscreen

Hrvatski bokser Filip Hrgović (30) imaće priliku da postane svjetski šampion u boksu! On je postao obavezni izazivač za svjetsku titulu u teškoj kategoriji organizacije IBF, pa je sasvim izvjesno da će uskoro dobiti priliku da ukrajinskom borcu Oleksandru Usiku oduzme jedan od pojasa koje posjeduje!

Hrgović, koji za sada nema poraz u profesionalnim bokserskim vodama, moraće da bude naredni izazivač Ukrajinca, obavijestio je IBF Usika i njegov tim. Za sada nema detalja o terminu u kojem bi ova borba mogla da bude održana, ali nema dileme da će Hrgović biti spreman za najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

Ova borba mogla bi da bude održana tokom 2023. godine, iako je Oleksandr Usik mnogo zainteresovaniji za meč protiv Tajsona Fjurija. Britanac drži jedini pojas koji nije u Usikovom vlasništvu, pa je Oleksandr želio da postane šampion svijeta u svakoj od pet organizacija. Ipak, čini se da će prvo morati u ring sa Hrgovićem, kojeg za sada svi gledaju kao autsajdera u tom meču.

Naravno, imaće Filip svoje šanse. On je u dosadašnjih 15 profesionalnih borbi zabilježio isto toliko pobeda, a čak 12 puta nokautirao je svoje rivale. Naredni izazov biće mu ubjedljivo najteži u karijeri, a imaće priliku i da Hrvatskoj donese prvu svetsku titulu. Za one koji se ne sjećaju, Željko Mavrović je davne 1998. godine bio prvi hrvatski izazivač za svjetsku titulu u boksu, ali ga je savladao legendarni Lenoks Luis.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Tagovi