Ostali sportovi

"Modriča za zdraviju Srpsku" - 31 kilometar za 31. rođendan Republike Srpske!

Autor Dragan Šutvić

Tradicionalna manifestacija održaće se po šesti put u organizaciji ARK Modriča.

Izvor: Promo/ARK Modriča

U Modriči će, povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, po šesti put biti organizovana trka "Modriča za zdraviju Srpsku: 31 kilometar za 31 godinu Republike", u kojoj Modričani i gosti ulicama ovog grada trče onoliko kilometara koliko Republika Srpska slavi godina.

Obilježavanje Dana Republike Srpske na ovaj način započeli su članovi Atletsko rekreativnog kluba Modriča 2018. godine, kada kada su istrčali 26 kilometara povodom 26 rođendana Republike Srpske i od tada svake godine povećavaju svoju dionicu za svaki naredni rođendan Republike Srpske.

"Kao i svake godine do sada, cilj ove rekreativne aktivnosti je promocija zdravih životnih navika kroz bavljenje sportom, kao i ukazivanje na važnost bavljenja fizičkim aktivnosti za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca", istakao je Danilo Vasiljević ispred Atletsko-rekreativnog kluba Modriča, organizatora trke.

Svi učesnici trče u skladu sa svojim fizičkim mogućnostrima, gdje će najspremniji učesnici istrčati 31 kilometar, a ostali učesnici će svoj doprinos dati kroz trčanje jednog dijela ove rekreativne trke.

Start i cilj trke su na trgu "Dr Milan Jelić" i trči se kroz pet gradskih mjesnih zajednica. Početak trke je zakazan za 8.00, a planirani završetak za 11.00, kada započinje i centalno obilježavanje Dana Republike Srpske u Modriči.

"Događaj je rekreativnog karagktera, svi učesnici trče zajedno u grupi i svaki učesnik za nas je pobjednik. Kao i prethodnih godina, pored članova Atletsko-rekreativnog kluba Modriča i zainteresovanih sugrađanja, učešće će uzeti i učesnici iz drugih gradova Republike Srpske i Srbije. Kao uspomenu na ovaj događaj svi učesnici dobijaju učesničku medalju", dodali su organizatori, koji vjeruju da će još dugo na ovaj način obilježavati Dan Republike Srpske.

"Realizacija ovog događaja iz godine u godinu postaje sve zahtjevnija, nadamo se da će nas zdravlje služiti još dugo godina i da ćemo uspješno realizovati ovaj projekat. Tokom prethodnih godina na događajima je učestovavalo preko sto učesnika iz Republike Srpske, Srbije, a imali smo goste i inostranstva. Drago nam je svi učesnici imaju pozitivna iskustva sa ovog događaja. Broj učesnika ovog događaja bio bi i dosta veći, ali nažalost veliki broj trkača, pogotovo Iz drugih mjesta, nije mogućnosti da učestvuje zbog krsne slave i obilježavanja Dana Republike u njihovim mjestima", naglasio je prvi čovjek ARK Modriča.

Ova sportska aktivnost za učesnike predstavlja i početak sezone trčanja u 2023. godini i priprema za sve sportske aktivnosti koje očekuju članove ARK Modriča u 2023. godini.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!