Oštar

Brutalno napao Novaka, pa "IZMISLIO" ŠAMPIONA Australijan opena: Svi se dive Đokoviću, Amerikanac viče: Arogantan je!

Autor Bojan Jakovljević

Novak je po skoro svima prvi favorit za titulu, ali Piter Bodo ima druge ideje!

Izvor: FonetAP/Kelly Barnes

Krenule su već prognoze pred Australijan open, a pred prvi grend slem u sezoni skoro svi eksperti sajta "Tennis.com" bili su jasno - titulu osvaja Novak Đoković! Zapravo je samo Piter Bodo, američki novinar koji je u prošlosti brutalno napadao srpskog tenisera imao drugog favorita!

"Vrijeme je da Stefanos Cicipas, četvrti teniser svijeta koji nema osvojen grend slem da ovo zatvori, a mnogi jako neizvjesni mečevi sa Đokovićem su ga pripremili za iznenađenje", napisao je Amerikanac koji je žestoko kritikovao Novaka prošle sezone.

Tada ga je napao i pisao je da Đoković koristi cijelu situaciju sa deportacijom da pokupi jeftine poene kod publike! "Ono što mi je zasmetalo u Australiji sa ljudske tačke gledišta je što je pokušavao da bude duhovit u nekim momentima. Nije bilo mnogo heroja u toj sagi oko njega i Australije, ali je on bio jako arogantan i razmažen. To mu je najniža tačka karijere", rekao je tada Bodo.

Ostali analitičari nisu imali ni najmanju sumnju da titulu osvaja srpski teniser. Džoel Druker je napisao da je Novak "gladniji nego ikad" i da će ga njegov "nevjerovatni tenis" dovesti do titule. Mat Ficdžerald je naglasio da će kombinacija dobrog žrijeba i sjajnih rezultata u Australiji biti dovoljna za desetu titulu, a Dejvid Kejn je napisao čitav hvalospjev u dvije rečenice: 

"Kladiti se protiv Đokovića znači ući na teren koji djeluje preteško za osvojiti, pogotovo kada se vidi koliko je dobar njegov momentum i kakav ima zen na terenima u Melburnu", napisao je on.

Džon Livi je bio jasan - ne treba tu mnogo misliti, Stefani Livodo je napisala će se Đoković osvetiti onima koji su ga protjerali prošle godine, a Stiv Tinjo je jasan i rekao je da je još od US opena Novak opet najbolji teniser na svijetu.