Ostali sportovi

Spektakl na terenu i Novakov poraz: Kirjos gledao kako Đoković pleše, pa uspio da ga savlada

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je igrao sjajan tenis, ali je na kraju Nik Kirjos odnio pobjedu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je izgubio. Igrao je egzibicioni meč sa Nikom Kirjosom pred početak Australijan opena i na kraju je Australijanac slavio sa 2:1, po setovima - 4:3, 2:4, 10:9. 

Meč se igrao po posebnim pravilima, sa dva seta do četiri dobijena gema i umjesto trećeg seta igrao se super taj-brejk do deset, a na kraju je Kirjos slavio poenom razlike.

U prvom setu nije bilo nikakve šanse za brejk, obojica tenisera su servirala sjajno i nisu dala rivalu ni promil šanse za iznenađenje i na kraju je egzibicija u taj-brejku koštala Novaka seta. Probao je srpski teniser da servira "ispod" ruke, što je inače Kirjosov specijalitet i kada je izgubio taj poen nije bilo povratka. 

U drugom setu Novak je bio bolji i uspio je da uzme servis protivniku, a na kraju je kada je pobijedio naprvio pravi šou i zaigrao kolo pred punom "Rod Lejver" arenom. 

Super taj-brejk je bio zabava za sve. Igrali su ga u dublu Novak i Kirjos, a mijenjali su svoje partnere. Tu su bili klinci koji treniraju tenis, teniseri u kolicima i na kraju je Kirjosu više bilo stalo do pobjede.